Mac: Yanıt Vermeyen Bir Program Nasıl Kapatılır?

0
8768

Mac: Yanıt Vermeyen Bir Program Nasıl Kapatılır?

Windows işletim sistemlerinde olduğu gibi Mac yada Macbook cihazlarda da İOS işletim sistemleri bulunmaktadır.İşleyişi olarak birbirlerine benzeyen bu işletim sistemlerinde birçok ayar bulunmaktadır.Bunlardan biriside Windows işletim sisteminde de bulunan Görey Yönetici ile programlarda oluşan takılamalar hatalar sonunda zorla kapatma seçeneğidir.Aynı işlem Macbook cihazlarda da bulunmaktadır.Eğer programlardan birisi takılırsa ve kapatamazsanız aşağıdaki yöntemleri kullanarak programı zorla kapatabilirsiniz.

Bir uygulama yanıt vermiyorsa, Çıkmaya Zorla seçeneğini kullanarak uygulamayı kapanmaya zorlayabilirsiniz.

Bir uygulamayı normal şekilde kapatmak için menü çubuğundaki uygulama menüsünden Çık’ı seçin veya Command-Q tuşlarına basın. Uygulama yanıt vermiyorsa, Çıkmaya Zorla’yı kullanarak uygulamayı kapanmaya zorlamayabilirsiniz:
1-Apple menüsünden Çıkmaya Zorla seçeneğini belirleyin veya Command-Option-Esc tuşlarına basın.
Bu işlem PC’deki Control-Alt-Delete tuşlarına basma işlemine benzer.
2-Çıkmaya Zorla penceresinden yanıt vermeyen uygulamayı seçin ve Çıkmaya Zorla öğesini tıklayın.

Mac‘inizde bir uygulamayı kapanmaya zorlama

Finder, Mac’inizin açık tuttuğu bir uygulamadır, bu nedenle bu uygulamadan çıkma veya uygulamayı kapatma seçeneği yoktur. Finder yanıt vermez hale gelirse Çıkmaya Zorla’yı kullanabilirsiniz. Bunun ardından Finder otomatik olarak yeniden açılacaktır. Çıkmaya Zorla penceresinde Finder’ı seçin ve ardından Yeniden Çalıştır’ı seçin.
Uygulamalarının hiçbiri yanıt vermiyorsa Mac’inizi yeniden başlamaya zorlayabilirsiniz.

Mac’inizi kapatma (shut down)

Mac’inizi kapatmanın en iyi yolu Apple () menüsünden Kapat’ı seçmektir.
Mac’iniz açıldıktan sonra bir başlatma işlemi izlediği gibi, kapanmadan önce de bir kapatma işlemini izler. Bu işlem, tüm açık uygulamaları otomatik olarak kapatmayı ve macOS kullanıcı hesabınızda oturumu kapatmayı içerir.
Mac’inizi yanıt vermediği için kapatamıyorsanız kapatma işlemi gerçekleştirmeden kapanmaya zorlayabilirsiniz. Mac’iniz kapanana kadar güç düğmesini basılı tutun.

Önceki İçerikWhatsapp Messenger Yüklenemiyor
Sonraki İçerikTime Lapse Nedir – Time Lapse Nasıl Yapılır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz