Maalesef com.android.phone durduruldu hatası

4
21668

Android işletim sistemine sahip akıllı telefonlarda ve tabletlerde birçok birçok yazılımsal hata ve sorun olmaktadır.Son zamanlarda ise yapılan güncellemeler ile bu işlem daha fazla olmaktadır.Bu güncellemelerden sonra ise ekrana farklı hatalar gelmektedir ve sorunlar artmaktadır.Bu hatalardan biriside genel olarak Android 5.0 versiyonunda olan com.android.phone durdurudu hatası diyebiliriz.Bu hatanın en çok yaşandığı modellerden başında ise Asus Zenfone serisi bulunmaktadır.

Peki Android işletim sistemine sahip cihazınızda böyle bir hata ile karşılaşırsanız ne yaparsanız yada ne yapmanız gerekiyor onları görelim.
1.Ayarlar-> Uygulamalar -> Tümü listesinde Telefon (Phone) uygulamasını bulun, tıklayın gelen ekranda Ön belleği temizle deyin.

Aynı şekilde az önceki uygulamalar listesinde Sim Araç Seti (SimToolkit) isimli uygulamayı ,tıklayın ön belleği temizle deyin.

2-Yukarı anlattığımız yöntem işe yaramadıysa Ayarlar bölümünden cihazın sıfırlama işlemini uygulayabilirsiniz.Bu işlem android cihazlarda neredeyse aynı diyebiliriz yani

-Android One cihazınızı sıfırlamadan önce verilerinizi yedekleme ve geri yükleme seçeneklerini inceleyin.
-Mobil cihazınızda, Ayarlar menüsünü Ayarlar açın.
-“Kişisel”in altında Yedekle ve sıfırla’ya dokunun. Deseninizi, PIN’inizi veya şifrenizi girmeniz gerekebilir.
-“Kişisel veriler”in altında Fabrika ayarlarına sıfırla’ya dokunun.
-Ekranınızdaki bilgileri okuyun ve Telefonu sıfırla’ya dokunun.
-Ekran kilidiniz varsa deseninizi, PIN’inizi veya şifrenizi girmeniz gerekecektir.
-Sorulduğunda, cihazınızın dahili depolama alanındaki tüm verileri silmek için Her şeyi sil’e dokunun.

Not : Sıfırlama işlemini yapmadan önce ise mutlaka cihazınızda bulunan bilgilerin bir yedeğini almayı unutmayınız.Aksi halde tüm bilgileriniz silinecektir.

Önceki İçerikWhatsApp Bilgisayarda Nasıl Kullanılır
Sonraki İçerikVodafone SüperNet Başvuru Formu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

4 YORUMLAR

  1. Asus kulkanıcısıyım com.android phone hatasını mobil veri bölümü e girmeye çalışınca gerçekleşiyor çekim gücü falan gidiyor

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz