M. Şekip Taşpınar ( Cevat Akarsu ) Kimdir ?

1
6958

1988 yılında Tiyatroya Ankara Halk Oyuncuları Tiyatrosunda başladı. Bu dönem içerisinde “ Deliler Boşandı, Ayının Fendi Avcıyı Yendi, Sevimli Oyuncaklar” isimli oyunlarda oynadı.
1990-1994 dönemi Konservatuvarda geçti. Ankara Devlet Konservatuvarında “ Öp Beni Kate, Kanlı Düğün” isimli oyunlarda oynadı.
1994 – 1995 sezonunda , aynı zamanda yazarlarından biri olduğu “ Dört Köşe Palyaço “ oyununda görev aldı.
1995 –1996 – 1997 yıllarında Ankara Devlet Tiyatrosunda “ Bıçak Sırtı “,
1997-1998 yıllarında “ Ana “ isimli oyunlarda oynadı. l988 yılından itibaren TRT ve diğer kanallarda seslendirme yaptı. Senaryo ve oyun çalışmaları devam etmektedir.
1999 yılında Adana Devlet Tiyatrosuna tayin oldu. “ Mağaradakiler, Temelin, Düşler Bahçesi “ Abdülcanbaz, Akıllı Soytarı, Cadı Kazanı, Köprüden Görünüş, Oyunun Oyunu, Ali Ayşe’yi seviyo, Cimri, Kuru Gürültü, Fırtına, Eşeğin Gölgesi, Bir Anarşistin Kaza Sonucu Ölümü, Deli Dumrul, Tarla Kuşuydu Juliet oyuncu olarak, Uçan Şemsiye, Sokak Kedisi Marilu rejisör olarak görev aldığı oyunlardır.

Adı : M. Şekip
Soyadı : Taşpınar
Doğum Tarihi : 1969
Doğum Yeri : Ankara
Mesleği : Oyuncu
Boy :
2000-2003 yılları arasında Ç.Ü. Devlet Konservatuar’ında Oyunculuk-Diksiyon-Fonetik dersleri vermiştir. Bu kapsamda Dönemeç, Açık Aile, Şişman Kadın oyunlarını sahnelemiştir. Son olarak Adana Tiyatro Derneği bünyesinde Eroin Güncesi isimli kitabı oyunlaştırmış ve yönetmiştir.
Televizyon çalışmaları da devam etmektedir.Beyaz Gelincik dizisinde oynamış, şu anda da yerel bir kanalda Ortaya Karışık isimli programda görev almaktadır.

Önceki İçerikAhmet Maranki’den Kahvaltıda Ne Yenmeli
Sonraki İçerik5-10 Kilo Zayıflatan Diyet!
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz