LED LCD ile OLED Arasındaki Farklar Nelerdir?

0
1808

Ağırlıklı olarak cep telefonları üzerinden tanınan OLED ekranlar şimdilerde televizyonlarda da kullanılmaya başlandı. Böyle olunca da pek çok kişi bu tarz televizyonların diğer televizyonlar ile arasındaki farkları öğrenmek istiyorlar. Organik Işık Yayıcı Diyot’un kısaltılmış adı olan OLED, LED ekranlara oranla çok daha büyük farklılıkları bünyesinde barındırmaktadır. OLED panellerin en büyük özelliği, elektrik akımının geçmesi sonrasında kendi ışıklarını yaymalarıdır. LED LCD ekranlarındaki hücrelerde ise iletici özellikler bulunmaktadır. Bundan dolayı da dış kaynaktan gelecek bir ışığa gereksinim duyacaktır. Özellikle de sinema ve oyun tutkunları, ilerleyen dönemlerde ekran tercihlerini OLED’den yana kullanacaklar. Çünkü bu ekranlar yüksek tepki süresi ile diğer ekranların önüne geçmeyi başarıyor.

Genel olarak OLED ekranlar, LCD panellerden neredeyse 1.000 kat daha hızlılar. Bu ekranlarda çok hızla hareket eden görüntüler dahi bütün detayları ile gösterilebiliyor. Birkaç milimetre derinliği olan OLED ekranlar, diğer ekranlara göre çok daha hafif olmaları ile ön plana çıkıyorlar. Bunun en büyük sebebi ise ekranda var olan alt piksellerin kendini aydınlatması sonrasında arka ışığa gerek duyulmamasıdır. Dolayısıyla çok daha verimli güç tüketimi de sağlanmış olacaktır. Yeni dönem akıllı cep telefonlarında bulunan OLED ekran sistemi, keskin görüntüsü, parlak ve canlı görüntüye sahip olması ve maksimum netliği ile insanları kendine hayran bırakmayı da başarıyor. Pek çok kişi bu özelliklere rağmen LED LCD televizyonların çok daha iyi bir görüntü ortaya koyduğunu belirtiyor.

Tabi ki OLED ekranların LED LCD televizyonlara oranla bazı dezavantajları bulunuyor. Henüz yeni bir ürün olduğu için fiyatı markasına bağlı olarak yükselebiliyor. Ayrıca bu ekranlar ile alakalı insanların en fazla şikayet ettiği konulardan bir diğeri de kırmızı renk sorunu. Bu televizyonların panelinde bulunacak kırmızı ışık üretilirken kullanılan malzemenin ömrü, diğer renklere göre çok daha hızlı bir şekilde sona eriyor. Böyle olunca da kırmız renk bir süre sonrasında istenildiği gibi canlı bir halde olamayabiliyor. Dolayısıyla kişilerin kendilerine ve isteklerine en uygun olacağına inandıkları OLED ya da LED LCD ekranlar arasından seçimlerini yapmalıdır.

Önceki İçerikAndroid Telefonda Operatör’e SMS Mesaj Gönderemiyorum
Sonraki İçerikNeverwinter Sistem Gereksinimleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz