Kuşburnu Yağının Faydaları Nelerdir?

0
1497

Kuşburnu yağı yapısal içerik olarak retinol, omega 3-6 ve A vitamini içermektedir. Doğanın zengin örtüsü içerisinden gelen kuşburnu bitkisinden üretilen bu yağ içerisinde bulundurduğu bu faydalı içerikler sayesinde cilt bakımında faydalı etkilere sahiptir. Bu nedenle de bir çok kozmetik ürün içerisinde yer almaktadır.

Kuşburnunu zaten bilirsiniz. Özellikle kış aylarında pek çok tavsiye ederler. Özellikle soğuk algınlığında ya da mevsimler geçişlerde başımızdan eksik olmayan grip zamanlarımızda bir numaralı doktorumuz niteliğindedir. İçerisinde bulunan c vitamini sayesinde vücuda iyi gelen kuşburnu vücudun direncini artıran bir etkisi olduğu herkes tarafından mutlak bilinmektedir.

Sayılan bir çok iyi etkilerinin yanı sıra kuşburnu yağının faydaları da saymakla bitmez. İçerdiği A vitamini sayesinde cildimizdeki hücrelerin yenilenmesini sağlar. Yenilenen cilt eskisine göre daha parlak ve canlı bir etki yaratarak görünüşünüzü de bir o kadar etkiler. Günlük yaşantımız içerisindeki gerek bizden kaynaklanan gerek se dış etkilerden kaynaklanan güneş ışınları, beslenme düzenimiz ya da kullandığımız sigara olsun cildimizin yapısının bozulmasına ya da yaşlanmasına neden olur. Bu nedenle cilt sağlığımızı korumamız içi sağlıklı yağlarla vücudu beslememiz ve eski sağlığına geri kazandırmamız gerekir.

-Yukarıda saymadığımız bir özellik ise, kuşburnu yağı içerisinde bulunan E vitaminidir. E vitamini vücudun nemlenmesi üzerinde önemli bir rol oynar.

-Gerek yaş ilerlemesi olsun gerekse vücudun gerekli olumsuz etkilerine maruz kalması olsun bir süre sonra göz ve çevresinde deformasyonlar oluşabilmektedir. Kuşburnu yağı sayesinde bu deformasyon etkilerinden kurtulabilirsiniz.

-Her cilt birbiri ile aynı olmayabilir. Bazı ciltler nemli iken bazıları da kuru bir yapıya sahip olabilir. Bu bağlamda kuşburnu yağı ile vücudunuzu her daim nemli tutabilirsiniz. Böylelikle kuru cildin oluşturabileceği olumsuz etkilerden de kurtulabilirsiniz. Bu etkilere örnek olarak özellikle kuru ciltler soğuk havalardan daha çok etkilenirler ve çatlaklara neden olabilir.

-Kozmetik ile ilgili çok yakından bağı olan kuşburnu yağının içerisinde bulunan E vitamininin en büyük avantaj sağladığı nemlenme olayı, vücutta oluşabilecek kırışıklıklara karşı da önemli bir etkiye sahiptir. Özellikli kırışıklık ya da cildin buruşma ihtimallerine karşı kullanıldığında cildin yumuşamasına sebep olur ve cilde yeni bir elastikiyet özelliği kazandırır. Aynı zamanda cilt üzerinde bir kalkan etkisi görür.

Kuşburnu yağının faydaları içerisinde cilt üzerinde oluşabilecek izlerin ve lekelerin üzerinde de solgunlaştırıcı bir etkiye sahiptir. Yağ kullanıldığı zaman görünüşünüzde negatif etkilere sahip olabilen lekelere ya da izlerin zaman içerisinde etkisini azaltabilir formüle sahiptir.

-Evet şimdi kadınların bir numaralı makyaj akması problemine gelirsek bu bilgi tam da onlar içindir. Kadınlar için makyaj akması tam bir kabus niteliğindedir. Kuşburnu yağı sayesinde yapılan makyajlarını sabitleyebilecekler ve kabus dolu günlerini arkada bırakabileceklerdir.

Kuşburnu yağının faydaları saymakla bitmeyecek olsa da başlıca önemli noktalarını anlatmış olduk.

Önceki İçerikUçaklar Hangi Bölümlerden Oluşur?
Sonraki İçerikBöbrek Yetmezliğinin Nedenleri Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz