Komut İstemi Aktif Hale Nasıl Getirilir?

0
1663

Bilgisayara bulaşan bazı zararlı yazılımlar Komut İstemi, Görev Yöneticisi gibi bölümleri devre dışı bırakabiliyor. Zararlı yazılımın kendini koruma yöntemi olarak değiştirdiği bu ayarları eski haline nasıl döndüreceğinizi bilmiyorsanız aşağıdaki yöntemleri uygulayabilirsiniz.

1. Yöntem
Başlat > Çalıştır’a girerek aşağıdaki kodu yazıp Enter tuşuna basın.

REG add HKCU\Software\Policies\Microsoft\Windows\System /v DisableCMD /t REG_DWORD /d 0 /f

2.Yöntem
Aşağıdaki kodları kopyalayın ve boş bir not defterine yapıştırın. Not defterini üstteki menüden Dosya > Farklı Kaydet adımlarını izleyerek uzantısı .reg olacak şekilde kaydedin ve daha sonra çalıştırın.

Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Policies\Microsoft\Windows\System]
“DisableCMD”=-

3.Yöntem
Yukarıdaki yöntemler işe yaramadıysa Çalıştır’a gpedit.msc yazıp Enter tuşuna basın. Açılan Grup İlkesi penceresinden sırasıyla Yerel Bilgisayar İlkesi > Kullanıcı Yapılandırması > Yönetim Şablonları > Sistem adımlarını izleyin. Sistem bölümüne geldiğinizde sağdaki menüde Komut Satırına Erişimi Engelle seçeneğini göreceksiniz, buna çift tıklayarak Yapılandırılmadı olarak işaretleyip, Tamam butonuna basın.

Önceki İçerikSamsung Ekran Kilidi Nasıl Koyulur
Sonraki İçerikÖğrenci Belgesi e-Devletten Nasıl Alınır?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz