Kış Lastiği Seçimi Nasıl Yapılır

0
1118

kıs_lastigi_secimi

Kış lastiği seçimi?
Kış lastiği nasıl seçilir? Kış lastiği seçiminde belirleyici faktörler nelerdir? Değişen trafik kanunları ile 1 Aralık itibari ile kış lastiği takmak zorunlu hale geldi, peki kış lastiği nasıl seçilir, güvenli seçimden emin olmanın yolları haberimizde.
Ülkemizin büyük bölümünde karasal iklime bağlı kar yağışı görünmesine karşın otomobil kullanıcıları kış lastiği kullanımı konusunda malesef yeterli donanımsal bilgiye sahip değiller. Bu durum kış aylarında üzücü sonuçlara yol açıyor.
Ülkemizde araç sahipleri kar lastiği ile kış lastiği arasında bir farkın var olduğuna inanırlar. Ancak durum hiç de böyle değildir. Burada dikkat edilmesi gereken nokta yol tutuşu arttırılan lastik seçeneğinin var olmasıdır. Yazın kullanılan ve yaz lastiği ismini alan lastikler 7 derecenin altına düşen sıcaklıklarda sertleşir ve yol tutuşu imkansız hale gelir. Görülen kaza ve kayma haberlerinin temelinde de bu yatmaktadır. Kış lastiği üretildiği malzeme ve daha komplike üretim sürecinden dolayı 7 derecenin altındaki havalarda bile yol tutuşundan bir şey kaybetmez ve araç sahiplerine tam bir sürüş zevki sunar.
Kış aylarında lastik kullanımında dikkat edilecek en önemli nokta lastik değişimleri yapılırken bunun dört teker için de yapılmasıdır. Eğer 4 teker birden kış lastiğine geçirilmez ise aracın yol tutuş dengesi bozulur ve istenmeyen sonuçlarla karşı karşıya kalınır.
Kış lastikleri araca takıldıktan sonra ise, aracı zorlayıcı fren-gaza basma-ani kalkış gibi extrem hareketlerden kaçınarak 100 / 200 km yol yapılması uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Bu yapılacak yolun kuru olmasına da ayrıca özen gösterilmesi kişinin yararına olacaktır.
Kış lastiği satın alımı sırasında dikkat edilecek başlıca husus; alacak olduğunuz lastiğin “kış lastiği” simgesini taşıyıp taşımadığına bakmak olmalıdır. Eğer bu ibareyi taşıyorsa alacağınız lastik o zaman gönül rahatlığı ile satın alabilirsiniz. Bu ibare üretici lastik firmasının bu lastiği kış ayları için özel olarak ürettiğini gösterir. Ayrıca bu ibare denetimler sırasında size extra kolaylık sağlar ki isteyen görevlilere hemen lastiğinizin “kış lastiği” olduğunu gösterebilirsiniz.
Güvenliğiniz geleceğinizdir.

Önceki İçerikNokia Asha 303 Turkcell İnternet Ayarları
Sonraki İçerikCompany of Heroes 2 Sistem Gereksinimleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz