Kesik Limon Bozulmadan Nasıl Saklanır?

1
1753

Limonun muhafaza edilmesi evde annelerimizin en iyi bildiği şey olsa da yalnız başınıza olduğunuzu ve ilk işinizin internette araştırmak olduğunu düşünecek olursak  adresi tutturabilmişsiniz demektir. Limon meyvesi diğer meyveler gibi bir kere kabuğundan ayrıştığı anda hava ile temasa geçer. Hava ile temasa geçen meyve kısa zamanda kurumaya yüz tutar. Kuruyan meyve ise her zaman ilk günkü tazeliğini koruyamaz. Üstüne üstlük te ilk günlü vitamin değerlerini koruyamaz hale gelir. Bu gibi durumlarda hemen alternatif çözümler üretmeli ve bu durumun önüne geçilmelidir.

Limonun muhafaza edilmesi bir den farklı yol ile çözüme ulaşabilir. En başta da dediğimiz üzere meyvelerin kuruması olayı onların hava ile temasa geçtikleri zamandır. Peki limonun hepsini kullanamadık yarısı dışarıda kaldı onu öylece bırakacak mıyız? Bırakırsanız yazık edersiniz. Bunun için buzdolabı poşetlerine sahip iseniz onların içine kullandığınız limonun diğer yarısını koyarak muhafaza edebilirsiniz. Tabi bu yöntemde kullanılan buzdolabı poşeti hemen hemen herkeste bulunmaz. İhtiyaç olarak görülmeyebilir. Bu bakımdan diğer yöntemlere geçmekte fayda var.

Limonun muhafaza edilmesinde poşet kısmı işe yaramadıysa kapalı plastik kutu ya da kaplar ile de bu sorunu çözebilirsiniz. Ancak bu tarz plastik kapaklı kaplar da herkeste bulunmayabilir. Bir başka yöntem ise sirkeye bandırma yöntemidir. Gerçi bu yöntemi herkes kullanmak istemez ancak kullanmayı düşünenler için fazla israfa yol açmayacak şekilde bir çay tabağına sirke dökerek limonun açık tarafını bandırabilirsiniz. Bu sayede limonunuz belli bir süre daha tazeliğini koruyacaktır. Ancak başta da dediğimiz gibi sirke herkes tarafında tercih edilmeyebilir. Bu bakımdan hemen hemen her evde bulunan tuz yardımınıza koşabilir. Ve tabi şeker de. Bu iki yöntem hem malzeme bakımından her evde bulunduğu için tercih edilmekte hem de öteki yöntemlere göre daha çok ön planda tutulmaktadır.

Limonun muhafaza edilmesi gereken yöntemlerde pek akla gelmeyen alternatif çözümler de bulunmaktadır. Her seferinde bir limonun yarısını sıkıp öteki yarısını muhafaza etmekle uğraşmak yerine elinizdeki limonların hepsini sıkıp bir kavanoz içine aktarabilirsiniz. Sonrasında kestiğiniz limonun kabuğunu kavanozun içine atıp bir miktar da zeytin yağı ekleyerek uzun süre muhafaza edebilirsiniz. Uzun etaplı bir düşünce ve yöntemdir bu.

Çok değişik bir yöntem daha vardır. O da limon suyu ihtiyacınız var. Yalnız öyle bir limonu ortadan ikiye ayırıp ta yarısını kullanacak şekilde değil sadece 3-5 damla şeklinde ise limonun içerisine bir kürdan batırarak ihtiyacınızı görebilirsiniz. Sonrasında limonun delik kısmının hava almaması gerektiğinden dolayı o tarafı uygun bir şekilde kapatıp hava aldırmadan muhafaza edebilirsiniz.

Evet konu sadece bir limon. Bir limon ama kurumaması için bir dünya çaba sarf edip yüzlerce kelime yazdığımız limon. O yüzden o limona dikkat edin sakın kurutmayın.

 

Önceki İçerikBiberiye Suyu Ne İşe Yarar?
Sonraki İçerikUçaklar Hangi Bölümlerden Oluşur?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz