Kendi Wikipedia Sayfanı Oluştur Nasıl Silinir

0
986

Kiwi uygulamasında olduğu gibi günlerdir Facebook sayfalarında en çok görülen durumlardan biride Kendi Wikipedia Sayfanı Oluştur gibi bir ibaredir.Burada sizden belirli bilgileri sizden alarak anasayfanızda bir Wikipedia sayfasına dönüştürerek değişik ve ilgi çekici bir sayfa olarak size sunması diyebiliriz.Tabi haliyle arkadaşlarınızda bu işlemi yaptığı zaman görüyorsunuz ve sizde yapıyorsunuz.Haliyle herkes yapmış oluyor ve sürekli bunları görmüş oluyorsunuz.

Tabi kısa zaman sonra yeni bir haber dolaşmaya başladı ve bunların tuzak olduğu ortaya çıktı.Bu gibi uygulamalar bizden bilgi toplayarak belirli şirketlere satılması gibi bir sahtekarlık durumu görüldü.Komik ve sahte Wikipedia sayfası hazırlama uygulaması bizlerin verdiği izinler neticesinde bilgilerimizi ve e-posta adreslerimizi Almanya’da bir şirketin bilgi havuzuna aktarıyor. Buna da veri madenciliği (data mining) deniyor. Veri madenciliği kullanıcı bilgilerinin çeşitli meblağlar karşılığında başka şirketlere satılması amacını güdüyor ve kolayca kişisel bilgilerimizi ele geçirebiliyorlar.

Şimdi ise bu durumdan nasıl kurtulacağımıza gelelim ve işleme başlayalım.İlk olarak Facebook sayfamızıda sağ üst köşesindeki menüden Ayarlar kısmına giriyoruz.

facebook-wikipedia-sayfasi-silmek

Ayarlar kısmıdan sonra ise sol bölümde bulunan Uygulamalar sekmesine geliyoruz.Burada ise bilgilerimize erişmesine izin verdiğimiz uygulamalar geliyor.

facebook-wikipedia-uygulamasi

Buradan ‘Eğlenceli Vikipedi’ uygulamasına gelerek Kaldır seçeneği ile işlemi tamamlıyoruz.Bu işlemden sonra ise bu uygulaması silme işlemi tamamlanmış oluyor.Artık daha güvenli kullanmanızda fayda var diyebiliriz..

Önceki İçerikApple Store Randevusu Nasıl Alınır?
Sonraki İçerikMacbook Enerji Tasarrufu
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz