Kaybolan Android Telefon Nasıl Bulunur

0
1062

 

Günümüzde en önemli durumlardan biri artık güvenlik dersek yalnıs birşey demil olmayız.Özellikle hırsızlık durumlarda Apple firmasının geliştirdiği Telefonumu Bul özelliği ile karşı olarak Android telefonlar için google tarafından geliştirilen bir özelliktir.

Bu uygulama sayesinde cihazın nerde olduğunu internete üzerinden nerede olduğunu rahatça görebilirsiniz.Hatta cihazınızı evinizin içerisinde kaybolma durumuna göre sessiz modda olsa bile yüksek seste çalmasını sağlayabiliyorsunuz.

Hatta telefonunuz çalındığı zaman ise telefonunuzundaki bilgilerinizin başkaları tarafından okunmaması için size yardım eden bir uygulama.Yani bilgileriniz Android Device Manager ile kolayca silebilirsiniz.

Öncelikle Play Store üzerinden Android Cihaz Yöneticisi uygulamasını indirmelisiniz. Uygulamanın çalışması için cihazınızın Android 2.2 ya da üzeri olması gerekiyor.

Android cihaz yöneticisinden aktif olup olmadığını telefonunuzdaki yülü Google Ayarlarından kontrol etmelisiniz.Daha sonra ise “Bu cihazın konumunu uzaktan belirle” ve “Uzaktan kilitlemeye ve silmeye izin ver” seçenekleri çıkacak. Bunları aktif konuma getiriyoruz.

Screenshot at Kas 02 15-01-11
Bu işlemden sonra cihazınızın yerinin saptanabilmesi için ise konum ayarlarınız yapılması gerekmektedir.Aksi halde cihaznın yeni bulunmayacaktır.

Bu işlemlerden sonra Android Cihaz Yöneticisi servisini etkilşetirmiş olacaksınız.Daha sonra cihazın yerini öğrenmek isterseniz Android Cihaz Yöneticiis sayfasını ziyaret ederek bağlı olduğunuz profil üzerinden giriş yapmalısınız.Konum butonuna basarak yer tespiti yapabilirsiniz.

Bu işlemlerin sonunda Android Cihaz Yöneticisi servisini etkinleştirmiş olacaksınız. Bu adımları uyguladıysanız gerisi çocuk oyuncağı gibi gelecek. Telefonunuzun yerini harita üzerinde görebilmek için Android Cihaz Yöneticisi web sitesini ziyaret etmeniz gerekiyor. Açılan sayfada telefonunuza bağlı olan Google profilinizle giriş yaptıktan sonra, Konum butonuna basarak yer tespiti yapabilirsiniz.

Önceki İçerikGoogle+ Bildirim Ayarlarınızı Değiştirme
Sonraki İçerikAndroid Telefonlar İçin Outlook Uygulaması
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz