Kanser Belirtileri Nelerdir

0
1090

akciger-sembol-resim
KANSERİN BELİRTİLERİ NELERDİR?

Eğer, hücrelerinizde kanserleşme başlamışsa, hemen kanserin belirtilerini görme diye bir şey söz konusu olamaz. Kanser yapı itibari ile uzun yayılan ve belirtileri de bu uzun yayılmaya göre yavaş seyreden bir hastalık türüdür.

  • ATEŞ: Hastalığın ileri evresinde rastlanan bir belirti olmakla birlikte hemen hemen tüm kanser tiplerinde görülen ortak bir belirtidir. Kanserleşen hücreler, bölünmek için vücudun mineral ve gerekli organik birleşiklerini yok yere kullanır bu kullanım sonucu vücut direnci düşer ve ufak mikroplar karşısında bile vücut ateşi yükselterek direnç göstermeye çalışır.
  • SEBEBİ BELİRSİZ KİLO KAYBI:Kanser hastalığında kontrolsüz şekilde bölünen hücreler, vücudun gereksinimi olan besinleri hiçbir işlevi olmadıkları halde kullanır. Bir işleve sahip olmayan, hayati fonksiyonlardan yoksun bu hücrelerin de, vücut besinlerini kullanması ile, kilo kaybı iştahsızlık görülebilir.
  • HALSİZLİK: Kanserleşen hücreler, bölünmek için enerjiye de ihtiyaç duyarlar. Vücut hücreleri tarafından üretilen ATP enerjisi, kanserli hücrelerin bölünmesi için gerekli enerjiye kullanıldığında vücutta enerji yoksunluğu görülür. Bu enerji yoksunluğuna paralel olarak da halsizlik ortaya çıkar.
  • AĞRI: Ağrı, kanser hastalığının bölgesel türlerinde sıkça karşılaşılan bir şikayettir. Kanserin türüne göre, bölgesel yada genel ağrılar görülebilir. Örneğin, meme kanserinde meme ucunda görülen bir ağrı o bölgeye mahsus olurken, lenfoma gibi dolaşım sistemine yayılan kanser türlerinde genel ağrı görülebilir.
  • CİLT YÜZEYİNDE DEĞİŞİKLİKLER: Ciltte meydana gelen değişiklikler akıllara hemen cilt kanserini getirse de bu değişikliklerin sebebi vücut içi tümörlere de bağlı olabilir. Vücut yüzeyinde kızarıklıklar, deri döküntüleri, kırmızı kahverengi benler, cilt kanseri bakımından uyarıcı belirtiler sayılabilir.
  • KANAMA: Pek çok kanser türünde görülen bir belirtidir. Kimi kanser türlerinde erken evrede kimi kanser türlerinde de geç dönemde kanama rastlanılan bir belirtidir.
  • ÖKSÜRÜK: Özellikle akciğer kanseri gibi kanser türlerinde öksürük problemi sıkça karşılaşılan br problemdir. Hastaların öksürükleri inatçıdır, hastada gece horloması görülebilir.
  • DIŞKILAMA DEĞİŞİKLİKLERİ: Uzun süreler, dışkılama periyodunuzda değişiklikler olması, mide veya bağırsak kanseri gibi kanser türlerine işaret edebilir. Uzun süren ve geçmeyen kabızlık hali gibi, dışkılama değişikliklerinde hastalar dikkat etmelidir.
Önceki İçerikKanser Nedir
Sonraki İçerikNeler Kanser Yapar
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz