İstenmeyen SMS’ler Nasıl Engellenir?

0
1503

Hepimizin ayrılmaz ve vazgeçilmez parçası haline gelen akıllı telefonlarımıza hergeçen gün birçok sms gelmektedir.Tabi smslerde pazarlamacıların en önemli silahı oldu diyebiliriz.Tabi son çıkan yasa ile bu tarz smslerin gönderilmesi engelledi ve yasaklandı.Buna rağmen istemediğimiz mesajlar oluyor ve bunlardan kurtulmak isteyebilirsiniz.

Tabi sadece rahatsızlık değil aynı zamanda dolandırıcılık mesajlarıda bulunmaktadır.Zaten boyutları büyüyen bu uygulamalara Türkiye’de ceza verilmesi de gündemde. Kullanıcılara önceden izinleri alınmaksızın kısa mesaj gibi elektronik haberleşme vasıtalarını kullanarak doğrudan pazarlama, siyasi propaganda veya cinsel içerikli ileti gönderenlere 10 bin TL’den 100 bin TL’ye kadar ağır para cezası verilmesi gündemde.

Peki mesajaları nasıl engelleyebilirsiniz onu görelim..
Size gelen rahatsız edici mesajları engellemek için Temiz Sms Uygulamasını kullanabilirsiniz.Uygulamada istediğiniz gibi bir engelleme yapabilirsiniz.Otomatik yada elle engelleme gibi seçenekleri mevcut.Otomatik olarak kullandığınız zaman biraz sıkıntılı durumlar olabilir ve pek kullanışlı olduğu söylenemez.Çünkü işinize yarayacak olan mesajlarıda engelleyebilir.

temiz-sms-uygulamasi

Elle ayarlama işleminde ise isteseniz tek tek numara engelleyebilir istersenizde kelimeye göre engelleme yapabilirsiniz.Ne kadar başarılı bir kelime tercihi yaparsanız o kadar güçlü bir işlem yapmış olursunuz.

Önceki İçerikSafe Boot Özelliği Nasıl Kapatılır?
Sonraki İçerikTurkcell T60 Ekran Görüntüsü Almak
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz