iPhone İle Youtube Sitesine Erişimi Sağlama Yöntemi

0
1076

Bu konuda iPhone ve benzeri internete erişim sağlayabilen telefon ve mobil cihazlar için youtube ve yasaklı sitelere nasıl erişilebileceği konusunda bilgi vereceğiz. Yapılacak ve izlenecek yol çok basit yöntemle çözülebilecek. Bildiğiniz gibi Türkiye’den http://www.youtube.com adresine erişim yasağı mevcut. Tabii bu yasaklar DNS tabanlı olduğu için, bu yasakların geçerli olmadığı OpenDNS veya Google DNS gibi sunucuları kullananlar hiç sıkıntı yaşamıyor.

iPhone’daki Youtube uygulaması ise, video yükleme hariç bu yasaktan hiç etkilenmiyordu çünkü videoları gösterirken kullandığı adresler yasak kapsamında değildi. Fakat görünen o ki, geçtiğimiz günlerde http://gdata.youtube.com gibi üçüncü parti youtube uygulamalarının kullandığı web adresi de yasak kapsamına alınmış. Bu yüzden bu adresi kullanan Youtube uygulamaları da hata (Youtube’a bağlanamıyor) vermeye başlamış. DNS sunucularının güncellenmesi vakit aldığı için de tüm kullanıcıların hepsi aynı anda hata almıyor.

http://img217.imageshack.us/img217/3654/iphoneyoutubesorunu0151.png http://img179.imageshack.us/img179/7982/iphoneyoutubesorunu0251.png

Peki bilgisaylarında bu sorunu aşan binlerce kullanıcı gibi iPhone’da da bir çaresi var mı ? Wi-Fi’da DNS adresini istediğimiz gibi değiştirebilirdiğimiz için bu sorunun cevabı “Evet” ama EDGE veya 3G’de değiştiremediğimiz için maalesef “Hayır”.

Wi-Fi’da bu sorunu aşmak için öncelikle Ayarlar -> Wi-Fi menüsünden, kullandığımız ağ bağlantısının sağındaki “>” seçeneğine tıklayarak detay ekranına giriyoruz.

http://img186.imageshack.us/img186/8750/iphoneyoutubesorunu0351.png http://img231.imageshack.us/img231/2886/iphoneyoutubesorunu0451.png

Ardından açılan IP bilgilerinin bulunduğu detay ekranında DNS adresini yukarıdaki gibi değiştiriyoruz. Bazı kullanıcılar OpenDNS‘in adreslerini (208.67.222.222 veya 208.67.220.220) tercih ederken, ben Google’ın DNS adreslerini (8.8.8.8 veya 8.8.4.4) tercih ediyorum hızlı çalıştığı ve ezberlemesi de kolay olduğu için. DNS adresini değiştirdikten sonra önce aynı ekranda sol üst köşede yer alan “Wi-Fi Ağları” seçeneğine tıklıyoruz. Ardından da Youtube uygulamasını tekrar açıp sorunsuz çalıştığını görüyoruz. Bu arada DNS adresini değiştirmek yasal bir olaydır.

Anlatılan bu yöntemle birlikte yasaklanmış tüm sitelere erişim sağlayabilirsiniz.

Önceki İçerikVodafone Vodemnet Kullanıcılarına Teknosa’da 1000 TL’lik indirim çeki
Sonraki İçerikTurkcell Genç Tarife
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz