iPhone 5 Sorunları – Hataları

3
1543

iphone_5_haber021347476396

Cep telefonu kullanıcılarının sikayetvar.com’a gönderdiği şikayetlere göre, birçok iPhone kullanıcısı şarj, wifi, ölü piksel sorunu yaşarken ekran kırılması, kapak çizilmesi ve dış yüzey soyulma problemi yaşayanlar da var.

Pazara çıkar çıkmaz stokları dahi tükenen IPhone 5, kimi şikayetleri de beraberinde getirdi. Şikayetler gün geçtikçe artarken şikayetlerin hangi konularda yoğunlaştığını kullanıcılarından öğrendik. İşte sikayetvar.com’a gelen şikayetlerden bazıları:

“Wifi Sorunları Var!”

“iPhone 5 aldıktan sonra hayal kırıklığı yaşadım. Aldığım günden beri şebeke sorunları wifi sorunları devam ediyor. Gerçekten iPhone 5 alacaklara tüm samimiyetimle söyleyebilirim ki kesinlikle telefonu iyi araştırdıktan sonra satın alın.”

“Ekranı Kırık”

“Bir gsm bayisinden iPhone 5 aldım. Geldiğinde fark etmemişim fakat 1 hafta sonra telefonun ekranının içeriden kırık olduğunu gördüm. Yetkili bu sorunun genel olarak yaşandığını ve değişim yapıldığını ilettiler. Ben de çalıştığım için ulaştırabildiğim en kısa sürede telefonu ilettim. Ertesi gün bana kullanıcı hatası diye döndüler ve 600 TL’den fazla bir fatura çıkardılar. Diğer cihazları aynı sorundan değiştirmelerine rağmen benimkini değiştirmemeleridir.”

“Şarj Sorunu Var”

“Bir hafta önce iPhone 5 aldım almaz olaydım. Şarj cihazı elimde kaldı. Kasa en ufak değirmende çiziliyor. En sinir bozucu olanda şarjı iPhone 4 s cihazımdan daha az gidiyor. Bir de pil ömrü uzatılmıştı. Daha kötü olmuş. Ekranı uzattılar ama programlar 4 boyutunda çektiğin fotolarda.”

“Ölü Piksel Var”

“2 hafta önce almış olduğum iPhone 5 telefonumda ölü piksel var ve aldığım işletme bunu garantiye göndermeleri gerektiğini 1ay bekleyeceğimi ve kabul edilirse değişeceğini söylüyor. Ben bunu beklerken ise kullanmam için garanti şartlarında olan muadil telefonu vermiyor! Bundan sonra alacağım herhangi bir elektronik üründe alım sözleşmesi yapacağım.”

“Cihazda Soyulma Oldu”

“Gsm bayisinden iPhone 5 aldım. Taahhütlü 24 ay ürünü açtığımda yanında soyulmalar olduğunu gördüm. Bayiyi aradım söyledim ve akşamda yanlarına gittim gösterdim bana haklı olduğumu kutudan bu şekilde çıktığını söylediler ve aynı şekilde bir telefon daha gösterdiler.
Sorunun çok geç çözüleceğini ellerinde ürün olmadığını söylediler. En az 30 gün dediler telefonu alalı 5 gün oldu yalnız bana daha kimse dönüş yapmadı. Gerekli yasal mercilere başvurum yapılmıştır”

“Titreşim sorunu”

iPhone 5 çıktı çıkmasına ama sorunların ardı arkası kesilmiyor. Steve Jobs sonrası, modellerde sadece ufak tefek değişiklikler yaparak yeni modeller çıkarmaya başlayan iPhone şimdi de telefonlarında yaşanan sorunlarla gündemde. Kamerası, arka paneli derken, iPhone 5’in şimdi de bazı modellerinde titreşim sorunları olduğu öne sürüldü. İşte kullanıcıların iPhone 5 ile ilgili titreşim şikayetleri.

Apple iPhone 5’te değiştirilen titreşim teknolojisinin, bazı sürümlerde sorun çıkardığı söyleniyor. iPhone 4S’te kullanılan lineer salınımlı titreştirici, yenicihaz ile birlikte yerini daha önceki modellerde (iPhone 4) kullanılan motora bıraktı. Ancak anlaşılan bu motor, daha büyük bir kasaya sahip olan iPhone 5 ile yeterli uyumu gösteremedi.

iPhone 4S ile kıyaslandığında daha gürültülü ve daha sert titreşen iPhone 5; dünya genelinde bazı kullanıcıların konuyla ilgili rahatsızlığıyla karşı karşıya kaldı. Apple tarafı, sosyal medyada da yayılan titreşim şikayetleriyle ilgili henüz açıklama yapmazken, Tim Cook’un iOS Maps konusunda henüz dilediği özrünbir benzerini “daha sert titreşim” için beklemek sonuçsuz kalabilir.

Önceki İçerikTurkcell Mesaj Ayarları Nasıl Yapılır
Sonraki İçerikİstiklal Marşı Anlamı ve Kısa Özeti
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

3 YORUMLAR

  1. 4 5 tane sorunu birden yazmışsın 1 2 tane yazsan sana inanırdım. tüm sorunlarmı sende çıktı kardeşim bi yığın kullanan tanıyom teli? karalamakdan başka bişey yapmıyonuz. orjinal garantili alın teli mecbur ilgilenecekler. gerisi palavra.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz