İnternetten Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır?

1
1911

İnternetten Güvenli Alışveriş Nasıl Yapılır
Günlük hayatımızda neredeyse herşeyi internet üzerinden almaktayız.Yani bize ihtiyaç olan ne varsa herşeyi internet üzerinden alışveriş yaparak yapmaktayız.Tabi bu işlem gayet normal nedeni ise ucuzluk ve karşılaştırma imkanınız olması.Yani siteler üzeriden dolaşrak yada tek bir site üzerinden almak istediğimiz ürünün özelliklerini ve hangi mağazada kaç TL olduğunu saniyeler içinde öğrenebiliyoruz.Sizde güvenli alışveriş yapmak istiyorsanız bu yazımızı okumanızda fayda var diyebiliriz.

Peki İnternet üzerinden güvenli alışveriş yapmak isteyenler nelere dikkat etmesi gerekiyor

1-İlk olarak şunu söylemeliyiz.Ürün yada hizmet alacağınız site için kesinlikle araştırma yapınız.Yani bazı şikayet forumlarını incelerseniz yaşanan sorunları okuyabilir ve bilgi sahibi olabilirsiniz.

2-Alışveriş yapmak istediğimiz sitenin adres bölümünde Http yazıp yazmadığına iyi bakınız.Eğer Https yerine http yazıyorsa o siteden alışveriş yapmayın.
3-İnternet kafeler yada güvenilmeyen,bilmediğiniz bilgisayarlar üzerinden üyelik bilgileriniz girmeyiniz ve alışveriş yapmayınız.Eğer böyle birşey yapmak istiyorsanız alışveriş yapmak istediğiniz alışveriş sitesinizi Google ve İos uygulamasını indirerek alışveriş yapmanız daha güvenli olacaktır.

4-Üyelik işlemleri için güvenlik bir şifre seçmenizi tavsiye ediyoruz.Güvenliğiniz için tahmini zor bir şifre yapınız ve telefon onayı işlemini aktif ediniz.

5-Alışveriş yapacağınız sitenin güvenliğine dikkat ediniz.Eğer şüphelenirseniz ve bunların kötüsüde alışveriş yapacağınız sitenin bir kopyasının oluşturulmasıdır.

6-Sanal Kredi Kartı kullanmanızı tavsiye edebiliriz.Eğer kredi kartı kullanmıyorsanız kapıda ödeme seçeneğine yöneliniz.

7-Almak istediğiniz ürünün ortalama fiyatını tahmin ediyorsanız ilk önce piyasa araştırması yapınız ve çok ucuz ise mutlaka farklı sitelerden bilgi almaya çalışınız.

8-Geri iade,teslimat ve garanti koşullarını mutlaka okuyunuz ve mutlaka sitelerin iletişim bölümü var mı yokmu kontrol ediniz.

9-Ödeme işleminden sonra mutlaka ödendiğine ait bir fatura olmasına dikkat edinizi.

güvenli alışveriş nasıl yapılır
10-İnternet sitesi SSL sertifikasına sahip olmalı. Güvenilir bir site ise eğer mutlaka SSL sertifikası vardır.Eğer internet üzerinden güvenli alışveriş yapmak istiyorsanız en önemli maddelerden biride bu maddedir.

Yukarıdaki anlattığımız yazı tamamen yeni kullanıcı için geçerlidir.Yani ilk defa internette üzerinden alışveriş yapacaksanız mutlaka bunları okumanızda fayda var diyebiliriz.Ama tecrübeli bir kullanıcı iseniz bu bilgileri alışveriş yapmak isteyen kullanıcılara anlatabilirsiniz.

Belirttiğimiz gibi eğer internet üzerinden alışveriş yapmanın yani kredi kartı ile alışveriş yapmanın güvensiz olduğunu düşünüyorsanız kapıda ödeme seçeneğini kullanarak güvenli alışveriş yapabilirsiniz..Kapıda ödeme seçeneğini ise tüm firmalar kullanmayabiliyor.Yani imkanlar biraz kısıtlanabilir.O yüzden yeni kullanıcı için bir alternatif gibi görünüyor.

Önceki İçerikiPhone 6’nın Bilinmeyen Özellikleri
Sonraki İçerikSwarm Mesajlaşma Özelliği Aktif Edildi
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz