İnternet Hız Tespiti Nasıl Yapılır

0
1173

internet-hizitesti-nasil-yapilir

İnternet hizmeti aldığımız firmalarla zaman zaman hız problemi yaşamayanımız yoktur heralde.özelliklede adil kullanım kotası şeklinde bir internet paketi aldıysanız sizin için biraz sorun teşkil edebilir.Gerek teknik arızalardan dolayı,gereksede Adil Kullanım sebebiyle internette sürekli bir yavaşlama olabilir.Peki adil kullanımdır.Sözleşmeli olarak aldığınız internet paketinizin belirli bir kotadan sonra min 3mbit olarak sabitlenmesi durumudur.Yani örnek olarak 50 Gb bir paket satın aldınız diyelim ve siz bu paketi 1 ay dolmadan bitirdiniz.50 GB bittikten sonra hızınız 8 mbit’ten 3 Mbit’e düşecektir.Bu şekilde birden bir hız düşümü yaşadığınız zaman ise ilk akla gelen internet hızınızın kontrol etmek olacaktır.

Adil kullanım uygulaması nedir?
Adil kullanım uygulaması, şebeke kaynaklarının tüm kullanıcıların aynı kalitede hizmet alabilmesine imkan sağlamak için devreye alınan bir uygulamadır.
Neden adil kullanım uygulanmaktadır?
Şebeke kaynaklarının en verimli şekilde kullanılmasına ve bu sayede abonelerin internet deneyimlerini en iyi şekilde yaşamalarına imkan tanımak için tasarlanmıştır. Adil kullanım uygulaması, tüm abonelerin interneti kullanmaları durumunda şebeke üzerindeki yoğunluğun dengelenmesi amacıyla uygulanmaktadır.

Adil kullanım uygulaması sonrasında bağlantı hızı ne zaman artırılacaktır?
Her yeni aya girildiğinde, adil kullanım uygulaması öncesi hattın desteklediği hız tekrar sağlanacaktır.
Her ay adil kullanım uygulaması sonucunda hızımda düşüş mü olacak?
Adil kullanım uygulaması, o ay içinde belirtilen download miktarının aşılması durumunda uygulanır. O ay içinde bu miktarın aşılmaması durumunda erişim hızınızda herhangi bir değişiklik olmayacaktır.

Peki internet hızımızı nasıl kontrol edebiliriz…

İnternet hızınızı kontrol edebilmenin birçok yolu var diyebiliriz.Biz bu yazımızda ise kesin ve hızlı bir sonuç almanız açısından en çok kullanılan servisleri anlattık.Bu servislerin başında ise Speedtest servisi yer almaktadır.Dünyadaki en çok kullanılan hız testi servisi olarak bilinmektedir.Speedtest servisi ISP yoluyla uzaktaki bilgisayar arasındaki geçen süreyi hesaplayıp size en doğru raporu çıkarmaktadır.


Speedtest-testi-nasil-yapilir
 

Bu testi başlattıktan sonra kısa bir süre sonra karşınıza hızınız ile sonuçlar verilecektir.Sol köşede ping değerini vermektedir.Bu değer sizin sunucuyla olan uzaklığınıza göre değişir.Orta bölümde ise download hızınızı göreceksiniz.En son olarakda Upload hızınızı göreceksiniz.Burda dosya gönderirken olan hızınız demektir.internet-hız-testiSpeedtest sitesi sayesinde mevcut internet bağlantınızın hızını kolay ve basit bir şekilde kontrol edebilir öğrenebilirsiniz.

speedtest-internet-hizi
Test işlemi bittikten sonra ise karşınıza sonuçlar gelecektir.Bu sonuçları isterseniz sosyal platformlarda ( facebook,twitter..) paylaşabilirsiniz.

speedtest-upload-download-hizi
Yapcağınız her teste bölgesel ve bağlı olduğunuz santrale göre değişiklik gösterecektir.Yani büyük bir şehir oturuyorsanız bu hız yüksek çıkabilir ama küçük bir şehirde yaşıyorsanız hızınız çok düşük çıkabilir.

Önceki İçerikSnapchat Hesabı Nasıl Silinir
Sonraki İçerikiPhone 6’nın Bilinmeyen Özellikleri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz