Gripten Korunma Yolları

0
1211

Sonbahar kış aylarına gelindiği zaman ülkemizdeki herkesin aklına gelen şeylerin başında hiç şüphesiz ki grip gelmekte. Çünkü bir kişinin gribe yakalanması demek, kısa sürede çevresindeki kişilerin de ona yakalanması anlamına gelmektedir. Gribe neden olan şey İnfluenza virüsleridir. Bu virüsler kendi içinde 3 gruba ayrılmaktadır. Hastalığın hızlı bir şekilde yayılması, insanların en fazla korktuğu konulardan bir tanesi. Dolayısıyla insanların yapması gereken şey ise onların gribe yakalanmasını engelleyecek önlemleri almak olmalı. Grip tarzı hastalıklarda kişilerin zorlanmamsı için öncelikli olarak bağışıklık sistemini güçlendirmesi gerekmektedir. Grip olan ya da olmak istemeyen kişilerin öncelikli olarak mümkün olduğu kadar yeşil yapraklılar çoğunlukta olmak üzere taze sebzeler ve meyveler tüketmesi gerekir.

Pek çok kişi gripten korunmak için mümkün olduğu kadar klasik tarzdaki çayları içiyor. Ancak burada dikkat edilmesi gereken şey ise ağırlığı bitki çaylarına yöneltmek. Ihlamur, böğürtlen, ahududu gibi antioksidan özelliğe sahip olan çayların kullanılması gerekiyor. Ayrıca vücudun su ihtiyacının karşılanması için de günlük olarak en az 2 litre su içmek önemlidir. Spor her zaman insanların özen göstermesi gereken bir konu. Çünkü böylece vücut ihtiyacı olan enerjiyi çok daha kolay bir şekilde etmiş olacaktır. Üstelik spor yapmak için illa ki spor salonlarına gidilmesine de gerek yok. Her gün yarım saat 45 dakika yürüyüş yapmak bedenen kişileri olumlu bir şekilde etkileyecektir.

Sonbahar kış dönemlerine girildiği zaman kişilerin her gün asitli içecekleri tüketmek yerine doğal meyve sularını içmeleri önemli. Marketlerde satılan hazır meyve suları ne yazık ki istenilen doğal içeriğe sahip değil. Gripten kullanmak isteyen kişilerin her gün hazırlayacakları portakal – limon suyu karışımlarını tüketmeleri de önemli. Baharatların önemi de yine bu hastalıkla karşı karşıya kalınması ya da öncesinde ciddi anlamda önemli bir hale geliyor. Yemek yaparken öğütülmüş zencefil, çörek otu, nane, kekik ya da kimyon gibi farklı baharatların da sık kullanılması gerekmektedir. Virüsler en çok kişisel temaslar ile bulaşmaktadır. Bundan dolayı özellikle de kişiler ellerini sıkça yıkamalıdır. Böylece gribe neden olan virüs bu yolla kişilere bulaşmayacaktır.

Birçok kişi gripten uzaklaşmak adına sıcak alanlarda bulunmayı tercih ediyor ancak aşırı sıcak ortamlarda da grip virüsü çok daha hızlıca yayılabilir. Böylesi durumların önüne geçmek adına odalar düzenli olarak her gün havalandırılmalı. Birçok kişi hapşırdığı zaman elini kullanır. Halbuki bunun yerine mümkün olduğunca dirseğin kullanılması gerekiyor. Böylece virüs çok daha hızlı bir şekilde yayılmamış olacaktır. Her gün yoğurt tüketilmesi ile birlikte kişiler günlük uykularına da dikkat etmeleri sonrasında artık grip ile alakalı akıllarında herhangi bir soru işareti de kalmamış olacaktır. Kişiler, onları ciddi anlamda korkutan gripten de böylece kendilerini korumuş olacaklardır.

Önceki İçerikNezleden Korunmanın Yolları
Sonraki İçerikEn Keyifli Araba Oyunları Bu Adreste!
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz