Google Play Şifre Değiştirme

2
4383

Uygulama geliştiricilerinin marketi olan Google Play, hizmetliler kadar kullanıcılar için de ayrı bir önem arz ediyor. Belirli bir ücret ödeyerek Google play hesabı açıp, uygulamalarını Play Store’de yayınlama hakkı kazanan geliştiriciler, hesaplarını korumak adına düzenli periyotlarda şifrelerini değiştirme yoluna gidiyor. Ancak kimi geliştiriciye göre şifre değiştirmek çok büyük bir külfet haline gelip, bir ömür boyu aynı şifre ile iade etmeye çalışıyor. Oysa, bilgisayara giren zararlı bir yazılım ile kullanıcıların şifresinin kırılması durumunda o onbinlerce indirme sayısı almış uygulamaları da tehlike altına giriyor. Bunun için, en az dört ayda bir defa yüksek güvenlikli şifreler ile Google Play şifresi değiştirilmeli.

Google Play’e Bağlı Şifremi Nasıl Değiştirebilirim?

Sanılanın aksine Google Play şifresini değiştirmek son derece basit bir işlem. Öncelikli olarak https://play.google.com adresine gidiyoruz. Sağ en üstte yer alan adımızın baş harfini içeren (Bir google hesabına ait fotoğrafımız varsa, daire dilimi içerisinde bu fotoğraf yer alacaktır. Bu kişiler buna tıklasın.) yuvarlak simgeye tıklıyoruz. Açılan dikdörtgen menü şemasından “Hesabım” yazısını seçiyoruz. Yeni bir say karşımıza çıkacak burada üç üst başlık göreceksiniz, “Oturum açma ve güvenlik”, “Kişisel bilgiler ve gizlilik”, “Hesap tercihleri” üç başlık da güvenlik açısından önemli ancak bizim işimiz ilk başlık ile burada bulunan “Google oturum açma” yazısını seçin. Yeni yönlendirileceğiniz sayfada Şifre yazısını tıkladığınızda yenide g-mail şifreniz girilmesi istenecek bunu girin ve karşınıza çıkan sayfadan şifre değiştirme işlemini gerçekleştirin.

Özellikle Google Play geliştirici hesabı bulunanlar, yüksek ihtimal bu hesaba bağlı aynı e-mail üzerinde bir adsense hesabına da sahiptir. Bu gibi kişiler, 12 haneli gibi yüksek güvenlikli şifreler tercih etmelidir. Şifrelerinde, Büyük-küçük harfler, sayılar, noktalama işaretleri yer almalıdır. Sayılar ardışık gelmemeli, art arda gelen harfler ise anlamlı bir kelime veya kelime gurubu oluşturmamalıdır. Tüm bunlar, hesabını korumaya yönelik adımlardır. Ayrıca, yukarıdaki adımları takip ederek, “Şifre” yazısına geldiğinizde bu yazının altında bulunan “İki adımlı doğrulama” seçeneğini de etkin hale getirmenizi güvenliğiniz için önermekteyiz. Güvenliğiniz için şifrenizi sık sık değiştirin ve mevcut şifrenizi internet ortamında kimseyle paylaşmayın.

Önceki İçerikTwitter Şifre Değiştirme
Sonraki İçerikSwarm Şifre Değiştirme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz