Google Pixel Özellikleri ve Fiyatı

0
1125

Girdiği her sektörde, o pazarın hakimi olma yolunda emin adımlarla ilerleyen Google şirketi, akıllı telefonlar dünyasına da Google Pixel ile güçlü bir adım attı. Google Pixel’i resmi olarak tanıtması ile birlikte, eski modeli olan Nexus’a da veda ettiğimizi öğrendik. HTS ile beraber üretimi tamamlanan Google Pixel, özellikleri ile güçlü bir cep telefonu olma özelliğinde. Telefon gösterişli bir kasaya sahip. Cilalı yapısı, kişilerin dikkatini çekebilecek kadar şık ve parlak. Ekran boyutu 5inç, görüntü kalitesi ise Full HD olma özelliğinde. Ayrıca, Amoled panel ile beraber geldiği de biliniyor. Telefonun üç tip renk seçeneği bulunuyor. Bunlar; gümüş, mavi ve siyah. Standart Google ürünlerinde olduğu gibi ekran altında yine bir kapasitif tuş bulunmamakta. Fiziksel tuş olmayışı kontrol zorluğu anlamına gelmiyor. Çünkü Google Pixel’in alt kısmında sanal tuşlar mevcut. Hemen arka kısmında ise parmak izine duyarlı sensör bulunmata.

Donanımsal iç özelliklerine bakacak olursak, cihazda dört çekirdek bulunmakta. Bunların ikisinin hızları ise birbirine eşit olup 2.15GHz, diğer ikisinin de hızları birbirine eşit ve 1.6GHz gücünde. İşlemcisi Snapdragon 821, oldukça yüksek performansta bir kullanım imkanı sağlayacağa benziyor. Telefonun RAM boyutu ise tam 4GB, standart üretilen orta kalite bilgisayarlardan bile daha hızlı bir kullanım imkanı sağlayacak gibi gözüküyor. Telefonun arka kamerası 12MP olurken, ön kamerası ise 8MP. Ayrıca, arka kamera ile 4K görüntü çekmeniz mümkün.

Depolama alanında da yüksek kalite olan cihazın 32Gb ve 128Gb’lık dahili depolama alanı bulunan modelleri mevctur. Ayrıca, harici depolama görevi görecek olan Google Photos sayesinde sınırsız bir depolama alanına sahip olmanız da bu cihazla mümkün.

Yazılımda, Android 7.1 Nougat ile kullanıma çıkıyor. Yüksek performansa sahip bu android sürümü sayesinde Google’ın iki büyük servisi olan Google Now, Google Asistan’dan faydalanma imkanınız bulunuyor.Kullanım kolaylığı Pixel Launcher ile başka bir boyuta taşınıyor. Tek yapmanız gereken ana menüden bunu yukarı kaldırmak, ardından tüm uygulamalar karşınızda listelenecek. Gelelim fiyatına, bu müthiş ürün 649$’dan satışa sunulmuştur. (Yaklaşık 1.947TL.) Ancak ülkemizde çok daha yüksek fiyatlar ile alıcısıyla buluşacağı düşünülmekte.

Önceki İçerikİnsan Sağlığına Etki Eden Etmenler Nelerdir?
Sonraki İçerikİcloud Şifre Değiştirme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz