Google Drive Şifre Değiştirme

0
9922

Çok yüksek depolama olanağı ile günümüzde modern taşınabilir hafıza kart ve belleklerin yerini alan Google Drive, gerek yüklenen dosyaları hızlı bir şekilde indirilmesine olanak tanıması, gerek isteğe bağlı olarak dosyaların kişiye özel ya da herkese açık bir şekilde yüklenilmesine izin vermesi ile pek çok dosya upload sitesini de gölgesinde bıraktı. İndirme işleminde ve siteye yükleme işleminde gayet yüksek performansta hızlı bir servis sunan Google Drive, bireylerin kişisel dosyalarını da bünyesinde barındırmasından ötürü güvenliği ayrı bir önem arz ediyor. Bu güvenlik de, güçlü ve düzenli değiştirilen şifreler ile sağlanıyor. Google Drive’da şifre değiştirmek ise standart Google hesap şifrenizi değiştirmekle aynı.

Google Drive Şifremi Nasıl Değiştiririm?

  • https://mail.google.com adresine gidip, Google e-postanız ve şifreniz ile giriş yapın.
  • Sağ üst köşede bulunan Google kullanıcı adınızın baş harfini barındıran yuvarlak filigran ya da Google kişisel hesap fotoğrafınızın üzerine tıklayın, açılan menüden My Account (Hesabım) bağlantısına tıklayın.
  • “Oturum Açma ve Güvenlik” bölümünün hemen altında bulunan Google’da oturum açma yazısına tıklayın.
  • Şifre yazan bölüme tıklayın, Google hesap şifrenizi yeniden girin ve yönlendirileceğiniz adresin iki karesini de aynı olacak şekilde yeni şifreniz ile doldurup “Şifreyi Değiştir” düğmesine basın. (Google hesap şifreleri en az 8 haneden oluşmak zorundadır.)

Güvenliğiniz için 10 ya da 12 haneli bir şifre tercih edin. Şifrenizde en az iki sayı, en az iki harf ve en az iki noktalama işareti bulunmasına özen gösterin ve şifrenizde en az bir büyük harf bulunmasına dikkat edin. Sizin karakteristik özelliklerinize işaret eden, sevdiğiniz bir şey ya da bir yakınınız gibi bilinmesi muhtemel şifreler tercih etmeyin. (Örn: Doğum tarihiniz, annenizin adı, köpeğinizin adı vb.)

google-drive-sifre-degistirmek

Google Drive Nasıl Kullanılır?

Aslında Google Drive servisini kullanmak son derece basittir. https://www.google.com/intl/tr_tr/drive/ adresine gidin, “Google Drive’a Git” butonuna tıklayın ve karşınızda kişisel Google Drive’nız. Buraya ihtiyacınız olan dosyalarınızı yükleyebilir, ihtiyaç halinde yeniden indirebilir, gerekli görürseniz dosyalarınızı arkadaşlarınız ile paylaşabilirsiniz.Sol üst köşede bulunan Yeni yazısını tıklayarak, yeni dosya yükleme, klasör oluşturma gibi işlemlerini tek tuşla yapabilirsiniz.

 

Önceki İçerikDünyanın Yedi Harikası
Sonraki İçerikTwitter Şifre Değiştirme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz