Google Chrome Ayarları Nasıl Yapılır

0
1965

Google Chrome Ayarları Nasıl Yapılır

Son zamanlarda kullanıcıların en çok kullandığı internet tarayıcısı Google Chrome olarak bilinmektedir.Google elindeki nimetleri çok iyi kullanıyor diyebiliriz.Bildiğiniz gibi dünyanın en büyük ve tek arama motoruda Google firmasının elinde ve çıktığı reklamlarda da Google Chrome olarak çok fazla görebilirsiniz.Aslında çok fazla uğraşmak istemeyen kullanıcılar için Google Chrome güzel bir tarayıcı olarak tanımlayabiliriz.Daha öncenden ise bu hükümdarlık Microsoft’un elindeydi ve İnternet Explorer olarak kullanılmaktaydı.Artık bu durum yani en çok kullanılan tarayıcı Google Chrome olarak bilinmektedir.

Google Chrome kullanım olarak basit ve rahat bir tarayıcıdır.Ayarları olsun yada kullanımı gayet sadedir ve kullanıcıların en çok tercihinde bulunan özelliği sade olması diyebiliriz.Bu yazımızda Google Chrome tarayıcısının yeni kullanıcılarının hangi ayarları yapması gerekiyor yada faydalı olan ayarlarından bahsetmek istedik..
Google Chrome Ayarları
Yeni sekme safyası aç
Kaldığım yerden devam et
Belirli bir sayfayı yada sayfaları aç
google_chrome_anasayfa_ayarlariGoogle Chrome tarayıcınızı açtığınız belirlenen sayfadır.Siz yukarıdaki hangi seçeneği seçerseniz ona göre işlem olacaktır.En çok tercih edilen özellik ise 2. seçenek olan Kaldığım yerden devam et seçeneği diyebiliriz.Buradan siz Google Chrome programını kapatsanız bile en son nerede kaldıysanız oradan devam edebileceksiniz.

google-chrome-bilgisayar
Her zaman kullanmakta olduğunuz tarayıcıdan sıkılmış olabilirsiniz ve tüm internet işlerinizi Google Chrome ile yapmak isteyebilirsiniz.Yukarıdaki ayardan Google Chrome tarayıcısını varsayılan yaparsanız her zaman Google Chrome ile açılış yapabilirsiniz.
google-chrome-cerezleri-silmeGoogle Chrome kullanmaya başladıysanız ve son girdiğiniz siteler,giriş sırasında olan dosyaları ve kullanmakta olduğunuz kullanıcı adı ve şifreleri Google Chrome’dan tamamen silebilir temizleyebilirsiniz.

google-chrome-eklenti-ayarlari

Eklentiler bölümünden ister yeni bir eklenti ekleyebilir,istersenizde mevcut kullanmakta olduğunuz eklentileri silebilirsiniz.Eklentiler ne işe yarayacak diyorsanız kısayol olarak ekleyebilirsiniz.Örnek olarak yukarıdaki görselde Alexa ekli olarak görülüyor.Ziyaret etmiş olduğunuz sitelerin Alexa değerlerine hızlı bir şekilde kontrol edebilirsiniz.Neredeyse her programın yada uygulamanın eklentisi mevcut diyebiliriz.En çok kullanılan Google Chrome eklentileri arasında ise Mail eklentileri bulunmaktadır.Tek tık ile maillerinizi kontrol edebilirsiniz.

google_chrome_ayarlari_2016Önemli özelliklerden biriside Şifre ayarlarıdır.Ziyaret ettiğiniz siteler üzerinden yapacağınız kullanıcı adı ve şifre gibi işlemleri otomatik olarak hatırlayarak doldurmanızı sağlayan sistemdir.Diğer özellik ise giriş yaptığınız siteler üzerinde kullandığınız şifreleri depolar.

Mac Bilgisayar için ;
Mac bilgisayarlarda şifreler Keychain uygulamanızda saklanabilir ve bu OS X hesabını paylaşan diğer Chrome kullanıcıları bu şifrelere erişilebilir veya şifreleri senkronize edilebilir.

google_chrome_ayarlari_sifirlamak

Google Chrome ayarlarınız karışabilir ve tamamen sıfırlamak isteyebilirsiniz.Bu butonla istediğiniz gibi Google Chrome Ayarlarınızı sıfırlayabilir ve ilk kurulumdaki gibi kullanmaya başlayabilirsiniz.

google_chrome_indirme_ayarlariİndirmek istediğiniz dosyaların nereye kayıt olacağını yada hangi dosyaya kayıt olması gerektiğini ayarlayabilirsiniz.Hatta indirmek istediğiniz zaman belirli dosya değil aşağıdaki ayar ile nereye kayıt edilmesi gerektiğini size soracaktır..

Bu ayarlar ile Google Chrome tarayıcınızı istediğiniz gibi hızlı bir şekilde kullanmaya başlayabilirsiniz.Burada sadece yeni kullanıcı ayarlarını yapabilirsiniz.Bilgisayar ve internet üzerinde daha uzamansanız farklı ayarlarıda mevcut ve onları mutlaka biliyorsunuzdur…

Önceki İçerikDual Video Call Nedir?
Sonraki İçerikAndroid Uygulama ve Oyun Güncelleme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz