Gizli Cenneti ile Dalaman

0
2188

Akdeniz ile Ege kıyılarına eşit mesafede yer alan Dalaman diğer tatil bölgelerine de geçiş noktalarını oluşturuyor. Dalaman’ın tam ortada yer alması denizinin her bölge ile bağlantısı olması tercih edilirliğini artırıyor. Her yaz Ege ve Akdeniz bölgelerinde tatil yapan turistlerin mutlaka da Dalaman’a da uğradığını söyleyebiliriz. Bahsettiğimiz gibi Dalaman tatil beldelerinin merkezini oluşturmakta ve buradan Muğla, Antalya gibi şehirler kolayca geçilebilmekte. 



Dalaman’a havayolu ile ulaşım oldukça rahattır. Dalaman Havaalanı küçük olmasına rağmen geçiş noktası haline gelmiş ve bu da havaalanının önemini artırmıştır. Dalaman Havaalanı’na direk uçuşlar ile Ankara, İstanbul gibi şehirlerden ortalama 1 saatte ulaşabilirsiniz. Ve Türkiye’nin şehirlerinden da yurt dışındaki şehirlerden aktarmalı olarak Dalaman’a ulaşım sağlanıyor. Havayolu ile ulaşım zamandan tasarruf etmenizi sağlıyor böylece kalan zamanınızı bölgeyi keşfetmeniz için değerlendirebiliyorsunuz. Dalaman Havaalanı’nda indikten sonra servisler yardımı ile ya da araç kiramayı düşünüyorsanız konaklayacağınız yere kolayca gidebilirsiniz. 



Fethiye üzerinden Dalaman’a geçmek için bir saat süren taksi ya da servis yardımı alabilirsiniz. Marmaris’ten Dalaman’a geçiş için 2 saatten kısa süren yolculuk sizi bekliyor. Yine bunun için havaalanındaki servisleri tercih edebilir ya da daha ucuza gelmesi için grup halinde olarak ticari taksileri kullanabilirsiniz. bir diğer seçenek de Marmaris otobüsleri. Bu otobüsler yardımı ile Dalaman’a geçiş de mümkün. Kaş üzerinden Dalaman’a geçmek isterseniz aracınızla ortalama 3 saatlik yolculuğun ardından burada bulunabilirsiniz. Fakat tatil planınızı toplu halde yaptıysanız ilk olarak Fethiye’ye geçmeli ve buradan Dalaman’a servisler yardımı ile gitmelisiniz. Otobüs ile Dalaman’a gitmek isteyenler için çıkış noktası önemlidir. Yer bulmakta zorlanmak istemiyorsanız biletinizi biraz erken almaya özen gösterin bunun haricinde sorunsuz olarak her bölgeden otobüs yardımı ile Dalaman’a gidiş mevcuttur. İzmir’den Dalaman’a otobüs yolculuğu 4 saat sürmekte, İstanbul’dan Dalaman’a 13 saat, Ankara’dan ise otobüs ile yaklaşık 10 saatte Dalaman’a gidebiliyorsunuz. Çıkış noktanız Adana ise Dalaman’a 885 km ile yaklaşık 13-14 saatte varabilirsiniz. 



Dalaman’a ulaştıktan sonra Muğla bölgesinin bakir koyları ile karşı karşıyasınız. İyi bir tatil rotası ile buranın her yerini keşfedebilir ve gizli cennetin tadını çıkarabilirsiniz. Öncelikle bölgede yaz kış bulabileceğiniz lezzetli portakalların tadına bakmalısınız. Ardından adrenalin tutkunuz varsa Dalaman’ın sunduğu doğa sporlarına katılabilirsiniz. Birçok dalış, para sailing ve rafting gibi eğlenceli aktiviteler sizi bekliyor. Dalaman Çayı’nı da ziyaret etmeden dönmeyin. Bunaltıcı yaz sıcaklarında iyi gelen serin suyu ile Dalaman Çayı’nda rahatlayabilirsiniz. Gök gemile Koyu da bölgenin görülmeye değer yerlerinden. Burada tarihi kalıntıları ziyaret edebilir ve yerel yiyeceklerin tadına bakabilirsiniz aynı zamanda koyda serinleyerek civar bölgelerdeki koylara yaya olarak gidebilirsiniz. Sarıgerme Plajı da Dalaman’ın en güzel ve Türkiye’nin en bilinen plajlarındandır. Kumsalı alabildiğine geniş ve orman manzarası ile oldukça hoş olan Sarıgerme Plajı’na mutlaka uğramalısınız. Dilerseniz lüks restoranlarda bölgenin balık ve meze çeşitlerini tadabilirsiniz ve sevimli bir mekanda serin içecekler içebilirsiniz. Denize karşı dinlenebileceğiniz ve doğal orman içinde rahatlayabileceğiniz güzel bir yer olan Sarıgerme Plajı, Dalaman’ın adeta incisi. 



Günlüklü Koyu ve Tlos Antik Kenti yine bölgenin önemli yapılarını oluşturuyor. Antik kenti ziyaret ederseniz tarih kokan eserleri görebilir ve Dalaman’ın uzun geçmişine tanık olabilirsiniz. Günlüklü Koyu, Sarsıla Koyu gibi doğal bölgelerde ise Dalaman’ın sakin ve eğlenceli ortamında bulunabilirsiniz. Bir de çok küçük olarak Dalaman Tren İstasyonu’nu ziyaret etmek isteyenler için bahsedelim. Burada tren yolu yok fakat bir istasyon mevcut. Meraklıları isterlerse burayı ziyaret edebilir.

Önceki İçerikAlanya’ya Nereden Kaç Saatte Gidilir?


Sonraki İçerikPlajı ile Ünlü Sarıgerme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz