General Mobile 4G 4.5G Ayarları Nasıl Yapılır

0
22708

Bildiğiniz gibi son zamanlarda en çok çıkan reklamlar gsm operatörleri arasında süren 4G ve 4.5G savaşı diyebiliriz.Önümüzdeki günlerde bununla ilgili büyük bir değişim olacak ve ülkemizde 4G ve 4.5G işlemi başlayacak.Tabi herkes ona göre bir yol izleyecek ve hatlar arasındaki hız savaşı tekrardan başlayacak.Ülkemizde ise en çok kullanılan gsm operatörleri ise Turkcell, Vodafone ve Avea yani yeni adıyla Türk Telekom olarak sıralanmıştır.Tabi işlem için ise sadece hattınızın 4G ve 4.5G sistemini desteklemesi değil aynı zamanda telefonunuzun da desteklemesi gerekmektedir.Türkiye’de 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren yayında olacak 4.5G sistemine geçiş yapılacak..

Peki bu zamandan sonra sadece geçiş yapmak yeterli olacak mı yada 4.5G yüksek hızlı olan internet sistemini kullanmak için neler yapmamız gerekiyor onu görelim..

Android Telefonlarda 4.5G’yi kullanmak istiyorsanız ilk olarak ayarlarınızı yapmalısınız.Bu ayarları yapmak için ise daha önceki 3G ayarlarımızı kontrol ettiğimiz bölüme giriş yapıyoruz.
4.5 G ayarını açmak için cihazınızın ayarlar bölümüne gidin. Daha sonra şebeke ayarlarının olduğu bölümde şebeke modu bölümüne girin. Burada 4G veya LTE olarak yazan seçeneğin seçili olması gerekiyor. Eğer sadece 3G veya 2G şebeke modu seçili olursa, cihaz 4.5G hızından faydalanamıyor.

 

android-4-5g-ayari-nasil-yapilir-teknolojidolabi

Eğer yukarıdaki ayarlarınızı yaparsanız 4.5G teknolojisine uygun olarak 4.5G hızında internetinizi kullanabilirsiniz ama yapmadıysanız sadece eski sistemde olan 3G ile internet bağlanabilirsiniz.

Tabi yukarıdaki ayarları yapabilmeniz için diğer işlemleride yapmış olmanız gerekmektedir.Bunlar nelerdir.Sim kart değişikliği ve cihazınızın 4.5G uyumlu olmasıdır.

Hangi operatörü kullanıyorsanız (Avea,Türk Telekom,Turkcell,Vodafone) bayilerinden ücretsiz olarak sim kartlarınızı teslim alabilirsiniz.Bu işlem için ise gerekli smsleri atmanız ve kontrol etmeniz gerekmektedir.

Turkcell : SIM kartınızın ya da telefonunuzun uyumlu olup olmadığını 4.5G yazıp 2222’ye SMS göndererek öğrenebilirsiniz.
Türk Telekom – Avea : 4.5 G HAZIR yazıp 5555’e ücretsiz SMS gönderebilirsiniz veya 4nokta5g.com web sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Vodafone : 4.5G HAZIR yazıp “5555”e mesaj göndermeniz yeterli olacaktır.

General Mobile 4G Özellikleri
HD çözünürlük (720×1080 piksel) ve 294 PPI piksel yoğunluğuna sahip, Gorilla Glass 4 ile korunan 5 inç IPS dokunmatik ekrana,
1.2 GHz hızında, 4 çekirdekli 64-bit Qualcomm Snapdragon 410 işlemciye ve Adreno 306 grafik arabirimine,
2 GB RAM ve 16 GB MicroSD kart ile arttırılabilir bir dahili hafızaya,
Tek/Çift SIM kart yuvası ve 64 GB destekleyen MicroSD kart yuvasına,
4G, Bluetooth 4.0, GPS ve bildirim ışığına,
Wi-Fi 802.11 b/g/n, Wi-Fi hotspot ve microUSB 2.0 girişine,
Çift LED flaşa sahip, 1080P’de 30fps video kaydında bulunabilen 13 MP arka ve 5 MP ön kameraya
2500 mAh gücünde değiştirilebilir bataryaya,
Kafada 0.288 W/KG SAR değerine,
Saf arayüzlü Android 5.1.1 Lollipop

Bu mesajlar ile hattınızın ve cihazınızın 4.5G uyumlu olup olmadığınız öğrenebilirsiniz.Konumuzda ise popüler olan bazı cihazlar içinde bir liste bulunuyor yani en çok kullanılan cihazların bir listeside aşağıda belirttik.

Türkiye’de 1 Nisan 2016 tarihinden itibaren yayında olacak 4.5G sistemine geçiş yapılacak..

Önceki İçerikHuawei Honor 7 4.5G Ayarları Nasıl Yapılır
Sonraki İçerik4.5G Hız Testi Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz