Gebelikte Baş Ağrılarının Sebepleri Nelerdir?

0
1050

Gebelikte Baş Ağrılarının Sebepleri Nelerdir?

Kadınların en stresli ve duygusal çalkantıları en yoğun yaşadıkları dönem olan hamileliklerde, baş ağrıları da sık görülmektedir. Aslında hamilelik döneminde kadınların karşılaştıkları bu baş ağrıları son derece normaldir. Çünkü, baş ağrısını tetikleyen onlarca neden mevcuttur ve bu nedenlerden biri bile insanda baş ağrısına neden olması için tek başına yeterlidir. Ancak genel olarak bu dönemdeki baş ağrılarını aşağıdaki gibi listeleyebiliriz.

  • Hormonal değişiklikler: Sık sık kadınlarda ortaya çıkan hormon aktiviteleri ve bu aktivitelerin şiddetli değişimi, baş ağrılarına neden olabilmektedir.
  • Yorgunluk: Bir insan gündelik hayatta sadece kendi ağırlığı ile gezerken bile yorulur. Hamile kadınlar, kendi ağırlıkları ile beraber bir de bebeklerini taşır bu da yorgunluğa, yorgunluk da baş ağrısına neden olur.
  • Stres: Stres genellikle doğum kaygıları, çocuğun gelecek kaygıları, hormon değişiklikleri ile beraber ortaya herhangi bir neden yokken çıkan kaygılar şeklinde kendisini gösterir. Yoğunlaşmaya başlaması ile beraber baş ağrılarını da beraberinde getirmesi olasıdır.
  • Endişe: Özellikle doğumun son aylarında kadınların sık duymaya başladığı endişe duygusu, baş ağrılarını tetikleyebilmektedir. Böylesi gibi durumlarda kendi kendinizi motive etmenizi, eşinizden, anne babanızdan psikolojik destek almanızı öneririz.
  • Uykusuzluk: Aslında yukarıdaki tüm sebepler, dolaylı olarak uykusuzluğa da neden olabilmektedir. Uykusuzluk da doğrudan baş ağrısına sebebiyet verir. Hamilelik döneminde de uykusuzluk için doktor önermediği sürece bir hap kullanılmayacağı için, uykusuzluk probleminiz ile baş etmek için öncelikli olarak yukarıdaki problemlerle baş etmeniz gereklidir.
  • Kan şekeri düşmesi: Kan şekeri düşmesine bağlı bir baş ağrısı mevcutsa, meyve sebze tüketimi ile düşen kan şekeri dengelenebilir.

Yukarıdaki gibi baş ağrılarını önlemek için temiz havalı özellikle doğa içi günlük kendinizi çok yormadan yürüyüşler yapmanızı öneririz. Bu yürüyüşler hem sizin günlük stresinizi üzerinizden alacak hem de rahatlamanızı sağlayacaktır. Ilık su ile rahatlatıcı banyolar da vücudunuzda biriken negatif elektriği boşaltıp, rahatlamanıza katkı sağlayıp yukarıdaki nedenleri ortadan kaldırabilir. Hamileliğiniz ağır geçiyorsa, duş için bir başkasından yardım alın. Baş ağrılarınız dayanabileceğiniz kıvamdaysa, bir köşeye oturarak, ayaklarınızı öne doğru hafifçe uzatıp, dinlenerek geçirmenizi önerebiliriz.

Önceki İçerikGüneş Lekelerinin Etkisini Azaltma Yöntemleri
Sonraki İçerik2016 Lcwaikiki Kurban Bayramı Kampanyası
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz