Galaxy Note 3 N9000Q Android 5.0 Güncellemesi Nasıl Yapılır

0
2619

Bugün itibariyle Android 5.0 güncellemesi Türkiye için kapılarını açtı ve bu güncellemeden haliyle en çok sevinen Galaxy Note 3 kullanıcıları oldu.Bu yeni güncellemeyi isterseniz OTA ile yapabilir,istersenizde orjinal rom dosyalarını indirip Odin ile telefonunuza kurabilirsiniz.Samsung,28.01.2015 tarihinde Galaxy Note 3 N900 modeli için Android 5.0 Lollipop güncellemesini yayınlamıştı.Daha önceden ise Rusya’da bulunan Exynos işlemcili Galaxy Note 3 modeline güncelleme gelmişti.Bu cihaz bizde bulunan cihaz ile donanımsal olarak aynı cihaz.

Galaxy Note 3’e Android 5.0 Lollipop yükleme
Eğer güncelleme işlemini telefon üzerinden yani Wifi ile yapmak istiyorsanız ilk olarak kendinize bir Wifi bağlantısı bulmak zorundasınız ve yeni güncelleme 900 MB bilginiz olsun.
Bu güncelleme için ise Ayarlar bölümünden Cihaz Hakkında ve Yazılım Güncelleme bölümüne giriş yapmalısınız,Şimdi Güncelle seçeneğini seçerseniz yeni güncelleme için işleme başlayacaktır ve 50 dakika gibi bir sürede tüm kurulum tamamlayacaktır.

Eğer siz bu işlemi orjinal rom dosyasını indirip Odin programı ile kurmak istiyorsanız bu işlem biraz daha farklı çünkü bu işlem için bilgisayara ihtiyacaınız olacaktır.

1-İlk olarak Samsung‘un N900XXUEBOA6 numaralı resmi Android 5.0 Lollipop ROM’unu buradan indirin. (Sammobile üyeliği gerektirir)

2- Buradan Odin programını indirin

3- Telefonunuzu kapatın

4- Home tuşu + Güç tuşu + Ses Kısma Tuşuna basılı tutarak telefonu açın, daha sonra cihaz download modunu açacak ve size iki seçenek çıkacak. Continue deyip devam edin

5-Odin uygulamasını çalıştırdıktan sonra Bootloader butonuna tıklayın. Daha sonra indirdiğiniz .zip dosyasından çıkarttığınız .md5 uzantılı Samsung ROM’unu seçin

odin-lollipop-guncelleme

6-Programın görüntüsü bu şekilde olduktan sonra ise Start tuşuna basın. Program kitlendiği zaman sakın kapatmayın. Kendine illa gelecektir. Eğer telefonunuzda yarım yükleme olursa, bilgisayarı açıp kapatıp, tekrar Odin’den kurulum yapabilirsiniz.

Önceki İçerikGalaxy Note 3 Android 5.0 güncellemesi geldi
Sonraki İçerikAndroid için Instagram Yenileniyor
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz