Facebook Otomatik Video Oynatma Özelliği Nasıl Kapatılır

0
1121

Son zamanlarda facebook kullanıcıların sıkıntılarının biride geçtiğimiz günlerde eklenen yeni bir özellik diyebiliriz.Siz telefonunuzdan yada bilgisayarınızın Facebook sitesine girdiğiniz zaman videolar otomatik olarak oynama yani ilerlemeye başlıyor.Tabi buda kullandığınız cihaz bir akıllı telefon ise kotanız hızlı bir şekilde bitecektir demektir.

Tabi sadece akıllı telefonlar için değil aynı zamanda bilgisayarlar içinde bu durum geçerlidir.Sizden habersiz başlayan videolar kısa zaman sonra canınızı sıkabilir.İlk olarak sesli olarak başlıyordu video yani kullanıcı biraz korkabilir ama şimdi ise sessiz bir şekilde başlıyor.

Peki bu durumu nasıl ortadan kaldırabiliriz yada akıllı telefonlardan nasıl kapatabiliriz.

1-Masaüstü Bilgisayarlarda Facebook Ayarlar bölümüne giriş yapınız.Daha sonra ise videolar yazan yere giriniz.Daha sonra ise Videoları Otomatik Oynat kısmına gelerek Açık olan kısmı Kapalı olarak değiştiriniz.

facebook-video-otomatik-kapatmak
2-Android Cihazlar : Android cihazlarda ise Facebook uygulamasına giriş yapınız.Ekranın sağ üst köşesinde bulunan alt altta buluna 3 çizgiye dokununuz.Karşınıza gelen bölümde ise Uygulama Ayarları bölümüne giriş yapınız.Buradan “Video Otomatik Oynatımı” oynatma bölümüne gelerek Kapalı olarak değiştirmeniz gerekmektedir yada aynı bölümde bulunan Wifi bağlantısı ile bağlandığında seçeneğine işlem yapınız.

otomatik-video-oynatma-android
3-İphone Cihazlarda : İphone ve İpad cihazlarımızda ise Genel Ayarlar bölümünden Facebook yazan yere giriş yapınız.Facebook ayarları burada bulunmaktadır video oynatma özelliğini tamamen kaldırabilir veya sadece Wi-Fi bağlantısı varken otomatik video oynatımına izin verebilirsiniz.

facebook-otomatik-video-iphone
Bu işlemlerden sonra telefonunuz yada bilgisayarınızda facebook videoları otomatik olarak başlamayacaktır ve kotanızda azalma olmayacaktır.Tekrar açmak isterseniz işlemleri uygulayabilirsiniz.

Önceki İçerikiPhone 6 ve iPhone 6 Plus Duvar Kağıtları
Sonraki İçerikInstagram’dan Yeni Uygulama Layout
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz