Facebook Hesabı Nasıl Yedeklenir

0
1149

Bildiğiniz gibi dünyada en çok kullanılan Sosyal Platform olarak Facebook’tur.Yani neredeyse herkesin bir facebook hesabı bulunmaktadır.Tabi hesap sayısı fazla olduğu için birçok sorunda kendiliğnden ortaya çıkmaktadır.Zamanla farklı hesaplar,fake hesaplar yada kapanan hesaplar gibi durumlar bulunmaktadır.Peki hesabınız kapansa ne yaparsınız yada birçok fotoğrafı,videoyu tekrar nasıl yükleyebilirsiniz.Tabi yükleme işklemi biraz zor ama bilgisayarlarda olduğu gibi format öncesi nasıl yedek alıyorsak facebook içinde bu işlem geçerlidir.

Peki Facebook hesabımızı nasıl yedekleyebiliriz onu görelim.

facebook-yedekleme1

1-Profilinizin hemen sağ üst köşesinde bulunan ‘Hesap Ayarları’ bölümüne giriş yapınız.Daha sonra ise Hesap ayarları bölümünün altında bulunan ‘Facebook verilerinin kopyasını indir.’ seçeneğine tıklayınız.

2-Daha sonra ise Arşivi Başlat seçeneğine tıklayınız.Buradan size nelerin yedekleneceğiniz söyleyecektir.Aşadağıda ise bu bölümler yazmaktadır.
Arşivinde neler var?
Paylaştığın gönderiler, fotoğraflar ve videolar
Mesajların ve sohbet konuşmaların
Profilinin Hakkında kısmındaki bilgiler

facebook-arsiv-baslat

Güvenlik için Facebook burda sizden şifre isteyecektir.Yani facebook giriş şifrenizi girdikten sonra ise arşivleme işlemi başlayacaktır.Bu işlem bittikten sonra ise hazırlanan arşiv indirme linki olarak facebook üzerinde kullandığınız mail adresine gönderilecektir.

facebook-arsiv-indirme

Yedekleme işlemi bu işlemden sonra bitecektir yani facebook hesabınızın başına birşey gelirse yada kapanırsa yeni açacağınız hesapta bu bilgileri geri yükleyerek kullanmaya devam edebilirsiniz.

Önceki İçerikWeb Sitenizi (Responsive) Mobil Uyumlu Yapmak
Sonraki İçerikSafe Boot Özelliği Nasıl Kapatılır?
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz