Facebook Hackerı Yakayı Ele Verdi!

0
901

Nisan ayında Facebook’ta yaşanan toplu hesap çalınma olayları gündeme bomba gibi düşmüştü. Kirllos takma isimli hacker 1.5 milyon Facebook hesabını çalarak, forum sitelerinde 25-45 dolar fiyat aralığıyla satışa çıkardı. İlk haftada tam 700 bin adet hesabın satışını gerçekleştirdiğini duyuran Kirllos, en sonunda yakayı ele verdi.

Konuyla ilgili açıklama yapan Facebook sözcüsü Simon Axten: “ Çaldığı Facebook hesaplarını takip ederek Kirllos’un IP adresini belirledik ve onun gerçek kimliğini öğrendik ve o büyük bir ihtimal alt düzey bir aktör. Kirllos’un adını açıklamayan Axten, onun 1.5 milyon Facebook hesabını çaldığın ve Rus asıllı olduğunu doğruladı.

Kirllos’un bu kadar çok hesabı nasıl çaldığı konusuna da değinen Axten, onun basit sosyal mühendislik kullanarak bir zincir oluşturduğunu ve iyi bir gözlemle birlikte Phishing yöntemiyle de saldırısını pekiştirdiğini belirtti.

Facebook yöneticileri, ülkemizde Narkotik Şube’nin arşivlerinden alışık olduğumuz gibi suçluyla müşteri gibi iletişime geçmiş. Tuzak olduğunu anlayan Kirllos bir süredir internete bağlanmayarak gizleniyor. Rus ve ABD’li yetkililerin birlikte çalıştığı Kirllos davasının hukuki süreci başlamış durumda.

Önceki İçerikApple iPad 16GB
Sonraki İçerikMustafa Kemal Atatürk – Onuncu Yıl Marşı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz