En Çok Kullanılan Google Chrome Eklentileri

0
1271

Çıktığı günden bu ya neredeyse en çok kullanılan tarayıcı oldu desek yanlış birşey demiş olmayız diye düşünüyorum.İnternet için başlangıç Google olarak olduğu için firmada bu durumdan hızlı bir şekilde faydalandı ve Google Chrome tarayıcını piyasaya sürdü.Bildiğiniz farklı tarayıcıdan girseniz bile Google anasayfasını açtığınızda karşınıza Google Chrome indirme ile ilgili bir bölüm göreceksiniz.Tabi haliyle çok kullanılan tarayıcı olması için herşey hazır diyebiliriz.

Firefox tarayıcısında olduğu gibi Google Chrome tarayıcıında da birçok eklenti mevcut diyebiliriz.Bu eklentileri istediğiniz yüklemek gayet basit bir durum.Yani birkaç tık ile istediğiniz eklentiyi yükleyebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.İlk olarak bu eklentiler nasıl yüklenir görelim ve daha sonra en çok hangi eklentiler yükleniyormuş onları inceleyelim.

İlk olarak tarayıcınızı açınız ve sağ üst köşede bulunan 3 çizgi şeklinde olan bölüme tıklayınız.En alt bölümde olan Diğer Araçlar ve Uzantılar bölümüne geliniz yada Google Arama bölümüne chrome://extensions/ yazmanız eklentiler bölümünü açmanız için gerekli bölümü açacaktır.

google-chrome-eklentileri-yuklemek
Yukarıdaki görselde Daha Fazla Uzantı Edinin bölümüne geliniz ve Mağaza bölümünden istediğiniz eklentiyi yazarak kurulum işlemine bağlayabilirsiniz.

google-chrome-adblock-eklentisi
1-AdBlock : Neredeyse dünyada en çok kullanılan eklentilerden biri olduğunu söyleyebiliriz.Bu eklenti sayesinde internette gezdiğiniz ve sizi rahatsız eden reklamları engeller ve daha iyi bir internet keyfi sürebilirsiniz.Adblock ile birçok reklam ve sizi rahatsız eden görseli engelleyebilirsiniz.Bunlar ; Logolar,reklmalar,youtube video reklamlar,facebook reklamları,açılır pencereler yani sizi rahatsız edebilecek herşey ortadan kalkmış olacaktır.

google-chrome-play-eklentisi
2-Google Play : Normal olarak android telefonumuzdan da girebildiğimiz bu eklentyi sayesinde seçtiğimiz uygulamaları istediğimiz zaman android telefonumuza hızlı bir şekilde indirebiliriz.Yani telefonumuz için gerekli olan yada istediğimiz tüm uygulama ve oyunları tarayıcımıza eklediğimiz kısayol sayesinde yükleyebiliriz.

google-drive-android-eklentisi
3-Google Drive : Kişisel dosyalarını tek bir yerde oluşturabilir ve istediğiniz zaman oradan alabileceğiniz kullanışlı uygulamalardan biridir.Aynı zamanda bu dosyaları istediğiniz kişiler ile paylaşabilirsiniz.İnternetiniz olduğu sürece bu dosyalara ulaşabilir ve istediğiniz düzenlemeleri yapabilir yeni dosyalar ekleyebilirsiniz.Aynı zamanda Windows ve Mac uyumlu masaüstü uygulaması ile kullanması daha kolay bir hale geldi diyebiliriz.

Bu eklentiler daha fazlasıda eklenebilir yani kişinin ihtiyacına göre Google Chrome Mağazadan istediğinizi indirebilir ve kullanmaya başlayabilirsiniz.Tabi sadece ücretsiz olarak değil ücretli olanlarıda bulunmaktadır.

Önceki İçerikEn Çok Kullanılan Firefox Eklentileri
Sonraki İçerikSony Xperia Z3 Compact Görüntülü Konuşma Var mı?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz