En Çok Kullanılan Firefox Eklentileri

0
1207

firefox-eklentileri
Piyasada ilk kullanıcı tarafından en az kullanılan ama sürekli internet kullananlar için vazgeçilmez bir tarayıcı diyebiliriz.İnternet üzerinde küçük bir araştırma yaparsanız Google Chrome’dan sonra olduğunu görebilirsiniz yani her zaman 2. sırada bir yeri vardır.Google Chrome kullanılma nedeni ise malum şu aralar herşey Google ile yapılıyor ve bir tarayıcı olması ve ilk sırada olması garip değil diyebiliriz.

Peki bu tarayıcı neden bu kadar tavsiye ediliyor ve kullanılıyor.Bunlardan en önemlileri hız ve internette güvenli bir şekilde dolaşımınızı sağlamak diyebiliriz.Tabi sadece bu ikisinle sınırlı değil aynı zamanda daha kullanışlı bir halde kullanmanız için anlatacağımız eklentilerde bunlara örnek olarak gösterebilir.

İlk olarak bilmeniz gereken Firefox eklentileri nasıl kurulur onu görelim.Firefox eklentileri için Araçlar -> Eklentiler (Tools -> Add-ons) yolunu izlemelisiniz.Daha sonra ise karşınız gelecek olan pencereden istediğiniz eklentiyi arayabilir ve kurmaya başlayabilirsiniz.Aynı zamanda Firefox için geçerli temaları buradan yükleyebilir ve değiştirebilirsiniz.

firefox-eklenti-yukleme
Şimdi ise en çok kullanılan firefox eklentilerini inceleyelim.

Adblock-Plus-firefox
1-Adblock Plus
İnternette sizi rahatsız eden reklmaları engellemeye yarayan ve daha iyi bir internet keyfini çıkartmanıza yarayan en çok kullanılan uygulamaların başında yer alır diyebiliriz.Kullanımı basit bir eklentidir.Eklentiyi kurduktan sonra yapmanız gereken işlem sadece Adblock menüsünden devre dışı kal demeniz yeterli olacaktır ve gezdiğiniz internet sitesine ait tüm reklamları engellemiş olacaksınız.Burada sizin yaşayabileceğiniz tek dezavantajınız işinize yarayacak olan reklamları göremeyecek olmanız olacaktır.

GreaseMonkey-firefox-eklentisi
2-GreaseMonkey
GreaseMonkey ekentisi ile kullanmakta olduğunuz internet sayfalarını tamamen değiştirebilir ve istediğiniz gibi düzenleyebilirsiniz.GreaseMonkey ile yazılmış olan kodları bu eklenti ile tarafından çalıştırılarak internet sayfalarının görüntülerini değiştirebiliyorsunuz.Tabi bu eklenti biraz keyfi bir eklenti gibi olabilir ama en çok indirilen eklentiler arasında diyebiliriz.

firebug-firefox-eklentisi
3-Firebug
Özellikle web tasarım ve kodlama işiyle uğraşıyorsanız tam size göre bir eklenti diyebiliriz.Bu eklenti sayesinde gezmekte olduğunuz internet sayfalarının HTML,CSS ve JavaScript formlarını görebilir ve düzenleyerek görebilirsiniz..Canlı olarak çalışan bu uygulama ile düzenleme yaptıktan sonra hatalarınızı görebilir,aradığınız kodları bulabilir ve düzeltebilirsiniz.Eklentiyi indirdikten sonra .xpi uzantılı dosyayı Firefox ile çalıştırdığınızda ise eklenti otomatik olarak tarayıcıya eklenecektir.

Önceki İçerikFacebook’ta Sizi Kimin Sildiğini Öğrenin
Sonraki İçerikEn Çok Kullanılan Google Chrome Eklentileri
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz