Emre Mor Kimdir?

0
2192

Emre Mor Kimdir?

Emre Mor Kimdir Türkiye’nin yıldız futbolcularından olan Emre Mor, 24 Temmuz 1997 yılında Danimarka’nın Brønshøj kentinde dünyaya gelmiştir. Çocukluk yıllarını burada geçirmiştir. Şuan Bundesliga’nın ekiplerinden olan Borussia Dortmund’da top koşturmaktadır. Özellikle Çek Cumhuriyeti ile oynanan maçta kariyeri parlamış ve ülkemizde pek çokları tarafından tanınan bir isim haline gelmiştir.

   Emre Mor’un Özel Hayatı

Türk babası Ersoy Mor ile Makedonyalı annesi Güzela Bekirov’dur. Babası, Sivas’ın Tatar kasabasındadır.

Emre Mor’un Kariyer Hayatı

Henüz daha dört yaşındayken, Brønshøj’da bulunan Brønshøj Boldklub ile futbol kariyerine adım atmıştır. Başarılı bir futbolcu olması, onun çevresi tarafından çabuk fark edilmesine sebep olmuş ve U-19 takımına transfer olmuştur. Burada Lyngby BK’da top koşturmaya başlamıştır. 2014 yılına gelindiğinde Fransa’ya transfer olan Emre Mor, burada AS Saint-Etienne takımında oynamıştır. Bir yıl burada kariyer edindikten sonra FC Nordsjælland takımına geçiş yapmıştır.

İlk göze batması geçtiğimiz yılın 28 Kasımında oynanan Randers FC maçı ile Danimarka Ligi’nin kadrolu oyuncuları arasında yer almıştır. Burada 84. Dakikada oyuna dahil olmuş ve ilk maçına bu şekilde katılmıştır. Aynı yılın 28 Şubatında Viborg FF ile oynanan maç ile beraber kariyer hayatının ilk golüne imza atmıştır. Henüz daha ilk sezonundayken 13 maça girmeye hak kazanmış ve bu maçlarda 2 gol, 2 asist elde etmiştir. Bu dönemde cezalı olduğu dönem hariç milli takıma çağrıldığı tüm maçlarda top koşturmuştur.

7 Haziran 2016 yılında kariyerinin dönüm noktası olan Borussia Dortmund kulübüne katılım için imzaları atmıştır. Transferi tam 16 milyon euro bonservise mal olmuştur.

Danimarka’nın genç milli takımları ile beraber 22 maçta boy göstermiştir. Bu sıralarda 3 gollük bir başarısı olmuştur.

2016 yılına girmesi ile beraber Türkiye’nin Milli Takımında top koşturmayı tercih etmiştir. 2016’nın Mart ayında U-21 takımı ile birlikte ilk maçına çıkmıştır. Yine bu yıl Fatih Terim onu Fransa’da düzenlenecek olan EURO 2016’da aday kadrosuna davet etti. 29 Mayıs’da Karadağ ile beraber ilk defa hazırlık maçında boy gösterdi. Aradan iki gün geçmişti ki, turnuva kadrosunda yer alacağını duyurdu

Önceki İçerikiPhone 7 ve iPhone 7 Plus Özellikleri ve Fiyatı
Sonraki İçerikHapşırırken Ağzın Kapatılmamasının Zararları Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz