E-Devlet Adli Sicil Kaydı Sorgulama Nasıl Yapılır

1
1692

edevlet-sicil-sorgulama-adli
E-devlet sistemine geçilene kadar Sabıka kaydını takibi uzun zaman ve uğraşlar gerektiriyordu. Kuruma gitme evrak sırasında bekleme gibi birçok işlemden sonra istenilen belge temin edilebiliyordu. Artık bu durum değişti ve E –devlet kapısı na geçilmesi ile birlikte sabıka kaydına da e devlet uygulaması kullanılarak ulaşılabiliyor. Sabıka kaydı hayatın bir çok alanında örneğin birçok kamu ve kuruluşlarında ve iş başvurularında kişilerden talep edilmektedir.

Bu gibi talepler için genel olarak resmi olarak ıslak mürekkep olması gerekmekteydi. E devlet sistemi uygulamasını kullanabilmek için başta T.C. kimlik no ve e devlet şifrenize ihtiyacınız vardır. Artık bütün tc vatandaşlarının nüfus cüzdanlarında herkesin nüfus cüzdanında T.c kimlik numarası bulunuyor ama bu e devlet sistemini kullanmak için yeterli değil e devlet şifresine de ihtiyacınız var. E devlet şifrenize sahip olabilmek ve bunu e devlet işlemlerinde kullanabilmek için yapmanız gereken size en yakın ptt şubeşine bizzat müracaat ederek e devlet şifresi talep etmektir. PTT şubelerinden almış olduğunuz e devlet şifresi ile vereceğimiz link i kullanarak e devlet sistemine girişinizi yapıp talep ettiğiniz bilgilere ulaşabilirsiniz.

1

İlk girişte karşınız bir bilgilendirme yazısı çıkacaktır.Bu yazıyı okuduktan sonra onaylamanız gerekmektedir.Onay işleminden sonra ise hangi kurum için belge almak istediğinizi soracaktır.
2

Belgenin çıktısını almak için,yukarıda bulunan “Dosyayı İndir” düğmesine tıklayarak bilgisayarınıza indiriniz. İndirdiğiniz belgeyi yazdırarak ilgili kuruma verebilirsiniz.

Önceki İçerikRehberi Hafıza Kartına Yedeklemek
Sonraki İçerikTuruncu Levye Mobil Uygulaması Oyun Severler İçin Yayınlandı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz