Dünyanın ilk Plastik ve Elektrikli Arabası Bursadan

0
1142

Tamamı plastikten oluşan bir araba olur mu’ demeyin. Norveç’te yüzde yüz plastik alaşımlardan oluşan elektrikli yılda 20 bin otomobil üretiliyor. Araçların karoserinden ince aksamlarına kadar birçok önemli bölümünüyse Bursalı Özlider şirketi üretiyor. Bugüne kadar binlerce plastik karoseri Norveç’e gönderen şirket yetkilileri, “Bu proje bizim üretim gücümüz sayesinde hayata geçti. İşin en önemli kısmı bizim ürettiğimiz alanlar. Plastiki en sağlam ve esnek şekilde kurgulayabiliyoruz” diyor.

30 YILLIK BİRİKİM
Lider Grup’un temelleri Cevat Güleç, Celil Güleç ve Faruk Tüysüz tarafından 1984 yılında atıldı. Önceleri banyolara basit plastik gereçler yapmaya başlayan firma zamanla ürün çeşitliğini ve kapasitesini büyütüyor. Bugün firma sayısı 11’e ulaşan Lider 77 bin metrekarelik alanda 770 çalışanıyla, yaklaşık 2000 kalem ürün portföyüne sahip. Şirketin son dönemde öne çıkan projeleri arasında Norveç’in ‘elektrikli otomobil’ projesi yer aldı. ‘Think City’ adı verilen ve tamamı plastik maddeler kullanılarak üretilen aracın karoser yapısı Bursa’da imal edildi. Projenin hayata geçmesinde kilit rol oynayan firma 2009’da 7 bin 600, 2010’da 9 bin adet karoser teslimatı yaptı. Firma bu yıl ise 16 bin adet teslimat yapacak. 2012 hedefiyse 30 bin plastik aracın iskeletini imal etmek.

Önceki İçerikFacebook şifremi unuttum nasıl değiştirebilirim?Facebook şifremi nasıl öğrenebilirim?
Sonraki İçerikKamyon satışları yüzde 92 arttı
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz