Dünyanın en romantik şehirleri

0
2455

Dünyanın en romantik şehirleri büyülü atmosferleriyle, görkemli tarihlerinin izleri ve unutulmaz manzaralarıyla karşınızda. İşte aşk kokan, dünyanın en romantik şehirleri.

VENEDİK

Romantizm dendiğinde şüphesiz ilk akla gelen yer, artık bir klasik olan Venedik. Şehre ilk adımınızı atar atmaz çiftlerin bu şehri neden bu kadar çok sevdiğini anlayacaksınız. Şehrin sokaklarında dolaşmak, gondollarla kanal gezisine çıkmak, küçük aile işletmelerinde yemek yemek şehrin romantik atmosferini doyasıya yaşamak için yapabileceklerinizden sadece birkaçı.

PARİS

Moda, alışveriş, Eyfel Kulesi, Notre Dame… Paris denince ilk akla gelenler. Fakat romantizm söz konusu olduğunda Paris diğer şehirlerden çok farklı. Bu şehirde sizi etkileyen; sokakları, cafeleri, evleri kaplayan o benzersiz hava.

BUDAPEŞTE

Mimari yapısıyla Viyana’ya benzeyen Budapeşte, Macar kültürünün tüm izlerini taşıyor. Şehrin tarihi sokakları arasına gizlenmiş sayısız restaurant ve bar her zevkten kişiye hitap ediyor. Şehirdeki spa merkezleri de rahatlamak ve kendini biraz olsun şımartmak isteyen aşıklara göre.

PRAG

Aşıkların tercih ettiği etkileyici şehirlerden bir tanesi de Prag. Yürüyerek rahatlıkla dolaşabileceğiniz bu romantik şehirde yol kenarlarına sıralanmış cafeler kahve molası vermek için birebir. Siz kahvenizi içerken bırakın hayatın karmaşası geçip gitsin yanıbaşınızdan.

BARSELONA

Ünlü İspanyol mimar Antonio Gaudi tarafından tasarlanan inanılmaz binaları ve parklarıyla Barselona, büyüleyici bir şehir. Fakat Barselona’yı asıl romantik yapan şey şehirdeki gece hayatı.

NEW YORK

Büyük, aceleci, meşgul, kıpır kıpır… İşte New York’u tanımlayan kelimeler. Gündüz alışverişin keyfini çıkardıktan sonra akşam da romantik bir akşam yemeği için küçük aile işletmlerinden lüks restaurantlara kadar birçok seçeneği sizlere sunan bu çılgın şehirde yapılacak o kadar çok şey var ki…

FLORANSA

Kültür ve romantizmin adresi Floransa’da, İtalyan sanatının en güzel örnekleri gördüğünüz ilk andan itibaren sizleri etkisi altına alacak. Michelangelo gibi ünlü isimlerin eserleriyle süslü şehir, sevdiğinizle keyifli vakit geçirebileceğiniz bir yer.

ROMA

Roma’nın en güzel tarafı; gezip görmek isteyebileceğiniz her yerin yürüme mesafesinde ya da bir otobüsle kolaylıkla ulaşabileceğiniz uzaklıkta olması. Roma İmparatorluğu’ndan günümüze kalan eserler sizi tarihte bir yolculuğa çıkarırken, Sistine Şapeli ve St. Peter Katedrali gibi büyüleyici yapılar karşısında diliniz tutulacak. Tabii ki Aşıklar Çeşmesi’ni de unutmamak gerek.

LONDRA

Şık restaurantları, sosyetik barları ve enfes manzaralarıyla Londra, romantizm yaşamak isteyenler için oldukça uygun bir şehir. Gün batımında nehir kıyısında yapacağınız bir yürüyüş ya da gece yıldızların altında bir yandan şampanyanızı yudumlarken bir yandan da şehrin ışıklarını izleme fırsatı bulacağınız bir tekne turu ile rüya gibi bir gece geçirebilirsiniz.

Önceki İçerikSuyun yararları ve fazla su tüketiminin zararları
Sonraki İçerikMySpace kullanıcı bilgilerini başka firmalara satıyor
En güzel kayboluş tarihi bir kentin sokaklarında olur, en güzel unutuş sevdiğiniz bir romanın sayfalarında olur, ama her ikisi de geçicidir. Webmaster, seo uzmanı, sosyal medya uzmanı, amatör fotoğrafçı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz