Dual Video Call Nedir?

0
1702

Dual Video Call Nedir?
Dual video call nedir sorusuna gelecek olursak, dual kamera bir telefon üzerindeki arka ve ön kamera sisteminin aynı anda çalışmasıdır.

Kamera ve teknoloji ağı gelişen dünyamız içerisinde bizlere her zaman daha kaliteli bir yaşam sunmaktadır. Çünkü bizler artık gerek sosyal ağlar içerisinde resim video paylaşma sitelerinin artışından dolayı olsun, diğer nedenler içerisinde sosyal ağlardan ziyade kendimiz için anı yakalamak adına olsun, fotoğraf video çekmeyi ve geleceğe bu anıları saklamak isteriz. Dual kamera teknolojisi insanların bu ihtiyaçlarından dolayı süregelmiş bir teknolojidir.

Telefon çağı artık görüldüğü üzere eskisi gibi sadece ihtiyaç olarak kullanılmamaktadır. Telefonu eski insanlar sadece konuşma ve mesajlaşma olarak kullanırlardı. Diğer işlerini ise bilgisayar üzerinden çeşitli programlar aracılığı ile görürlerdi. Nitekim bilgisayarlar günün her anı yanımızda değildi. Üstüne üstlük te bilgisayarlar, telefonlar gibi her an elimizin altında değildi. Ayak üstü işlerimizi halledemez idik. Şimdi ise her geçen gün gelişmekte olan teknoloji bizlere artık ar-ge ile parçaların daha küçük minimize boyutlarına ulaştırmamızı sağladı. Eski telefonları araştırırsanız ya da biliyorsanız ne demek istediğimi anlıyorsunuz demektir. Bu sayede artık bilgisayarlar ile evimize gelen teknoloji artık cep telefonlarımıza da ulaşmıştır. Demek istediğimiz o ki artık eskisine göre daha kaba aletler ile elde edeceğimiz kalite telefonlarımıza ulaşmıştır.

Dual video call nedir sorusuna gelecek olursak, dual kamera bir telefon üzerindeki arka ve ön kamera sisteminin aynı anda çalışmasıdır.

Ufak bir örnek ile konuya giriş yapayım. Bilgisayarlarda karşınızdaki ile görüntülü konuşurken nasıl ana ekran karşınızdakini gösterir iken, ekranın alt ufak köşesinde kendinizi de gösteriyorsa, bu sistem de aynı düzenekte çalışmaktadır. 3G görüntülü arama da ön kamera ile konuşma yapıyordunuz. Bu yeni zamanlarda piyasalara yeni yeni alışan bu teknoloji şuan belli başlı telefonlarda vardır. Ancak ileri ki zamanlarda özellikle 2017 yılında artık neredeyse tüm telefonlarda olması beklenmektedir. Şimdiden bile pek çok ismi olan telefon şirketleri bu konuda anlaşmaya varmıştır, çalışmalara başlamıştır. Şimdi ilk çıkanlarda piyasa oldukça hareketli olacaktır. Yalnız seneye teknolojinin yayılmasım insanlar üzerinde de farklı bir etki yaratacağından şimdiden yeni teknolojimiz ile tanışmaya başlasak fena olmaz.

Önceki İçerikDual Video Call Ön Kamera Özelliği Bulunan Telefonlar
Sonraki İçerikGoogle Chrome Ayarları Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz