Driver Sürücüleri Nedir?

0
1357
Driver Sürücüleri Nedir

Driver Sürücüleri Nedir
Aygıt sürücüsü veya diğer adıyla donanım sürücüsü, işletim sistemlerinde korumalı mod mimarisinde uygulamaların işletim sisteminden bağımsız olarak donanıma erişiminin kısıtlandığı durumlarda donanımla veya işletim sistemi çekirdeği ile haberleşebilmek maksadı ile yazılan kodlardır. Sık ve yaygın olarak, sadece “sürücü” de denir.

Bir aygıt sürücüsü, işletim sisteminin bir parçası olabileceği gibi, işletim sisteminden bağımsız olarak hazırlanmış, tamamlayıcı bir bileşen olarak da kullanılabilir. Aygıt sürücüleri genellikle donanımı üreten şirketlerce yazılmaktadır ve donanım ile birlikte verilmektedirler. Her işletim sistemi için aygıt sürücüleri yazılır.

Sürücü, bilgisayarınızın donanım veya aygıtlarla iletişim kurmasını sağlayan bir yazılımdır. Sürücüler olmadan, bilgisayarınıza bağladığınız donanım (örneğin, video kartı veya yazıcı) düzgün çalışmaz.

Yani bilgisayarınızın donanımsal olarak çalışan parçalarına yazılımsal olarak hayat veren programlardır.Bilgisayarımızda birçok driver vardır.Ekran Kartı,Ses kartı vb bunların çalışmasını yada yazılımsal olarak tanınmasını sağlayan programlardır.

Önceki İçerikTelefonum Arama Yapmıyor
Sonraki İçerikİnternet Paketi Sorgulama
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz