Dokunmatik Ekran Nasıl Temizlenir

0
1378

Her yıl binlerce TL verip akıllı telefon yada tablet satın almaktayız.Haliyle bu ekranlar dokunmatik olduğu için hassas ekranlar oluyor.Bu ekranlar için ise birçok koruyucu ürünler bulunmaktadır.Bu ürünleri piyasada belirli ücretler karşılığında bulabiliriz.Tabi ekranı korumak için bir ürün kullanmıyorsak ekranımızın belirli bir süre sonra kirlendiğini yada çizildiğini görebilirsiniz.Ekranı korumak için ise ekran koruyucular yada telefon kılıfları kullanmalıyız.Ekran koruyucu gibi ürünler kullanmıyorsak ekranımızı belirli aralıklarda temizlemeliyiz.

Mikrofiber ile Temizleme
Bildiğiniz gibi yeni bir gözlük satın aldığımızda yanında mikrofiber bir bez verirler.Temiz bir mikrofiber bez ile akıllı telefonumuzun yada tabletimizin ekranını temizleyebiliriz ve temiz kalmasını sağlayabiliriz.Ekranı temizlerken ise küçük daireler çizerek temizleme işlemini yapmalıyız..

Eğer silerken ekranda fazla kir olduğu görüyorsanız ve zorlanıyorsanız temizlik için bir jel yada ekran temizliği için satılan ekran temizleme sıvıları kullanarak bu işlemi yapabiliriz.

Diğer bir yöntem ise ekran için satın alacağımız ekran koruma jelatinleri olabilir.Bu jelatinler sayesinde ekranı darbelerden ve kirli durumlardan koruyabiliriz.

Bu işlemlerden sonra ekranın temizliği sağlanmış olacaktır ve dikkatli davranmanız gerekmektedir.Aksi halde ekranda oluşacak zararlar ekran değişimine gidebilir…

Önceki İçerikWindows.old Klasörü Nasıl Silinir?
Sonraki İçerikWindows 8.1 Rufus’den USB’ye Yazma
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz