Cep Telefonunda Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır

0
1057

3309_ceppara.jpg
Cep Telefonunda Batarya Ömrü Nasıl Uzatılır

İhtiyacınız olmadığında Bluetooth teknolojisini kapatın.
Nokia telefonunuzu, WLAN bağlantılarına ihtiyacınız olmadığında, kullanılabilir Kablosuz LAN (WLAN) ağlarını artalanda taramayacak veya daha az sıklıkta tarayacak şekilde ayarlayabilirsiniz (taramayı kapatmak için, Kablosuz LAN ayarlarında WLAN kullanılabilirliğini göster’i devre dışı bırakın).
Bağlantı ayarlarında, Paket veri bağlantısını Var olduğunda olarak ayarladıysanız ve paket veri kapsama alanı (GPRS) yoksa, Nokia telefonunuz periyodik olarak paket veri bağlantısı kurmaya çalışır. Nokia telefonunuzun kullanım süresinin uzaması için, Paket veri bağlantısı > Var olduğunda seçeneklerini belirleyin.
Haritada yeni alanlara ilerlediğinizde Haritalar uygulaması yeni harita bilgilerini indirir ve bu da batarya tüketimini arttırır. Yeni haritaların otomatik olarak indirilmesini engelleyin.
Bulunduğunuz bölgede hücresel şebekenin sinyal gücü çok farklılık gösteriyorsa, Nokia telefonunuzun tekrar tekrar kullanılabilir şebekeleri taraması gerekir. Bu da batarya tüketimini arttırır. Şebeke ayarlarında Şebeke modu ikili mod olarak ayarlanırsa, Nokia telefonu UMTS ağı için arama yapar. Yalnızca GSM şebekesini kullanmak için Şebeke modu > GSM seçeneklerini belirleyin.
Ekran aydınlatması batarya tüketimini arttırır. Ekran ayarlarında, aydınlatmanın kapatılması için geçecek zaman aşımı süresini değiştirebilir ve ışık koşullarını gözleyen ve ekran parlaklığını ayarlayan ışık sensörünü ayarlayabilirsiniz.
Artalanda çalışır durumda uygulama bırakılması batarya tüketimini arttırır. Kullanmadığınız uygulamayı kapatın.
Nokia telefonunuzun titreşim işlevini kapatarak yalnızca zil sesini kullanın.

Önceki İçerikAndroid Telefonlarda Google Arama Geçmişi Nasıl Silinir
Sonraki İçerikSamsung Galaxy S3 4.1.2 Güncellemesi Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz