CD-DVD Yazdırma Programı CDBurnerXP

0
2237

cd-dvd-yazdirma-programi

CD yazma, DVD yazma, Blu-Ray yazma gibi işlemlerde kullanabileceğiniz ücretsiz ve basit arayüzü ile her zaman işinie yarayabilecek bir programdır.Size gereken sadece bir adet CD/DVD yazıcıdır.Program kullanımı tamamen ücretsizdir.Yani herhangibir lisans ücreti vermeyeceksiniz.Ücretsiz olmasına rağmen rakipleri arasında en belirgin özelliklere sahip bir programdır.

CDBurnerXP programı ile istediğiniz şekilde CD ve DVd yazdırabilir ve bilgisayarınızdaki verilerinizi yedekleyebilirsiniz.Bu işlemin dışında program ile yüklenebilir bootable CD/DVD leri yazdırabilirsiniz.Bizde sizler için görsel olarak CDBurnerXP programının neler yapabileceğiniz inceledir.

1-İlk olarak programını indirdikten sonra karşınıza dil ayarları gelecektir.Programı hangi dilde kullanmak istiyorsanız ayarlayabilirsiniz.

Ekran Alıntısı
2-Ekran arayüzü olarak aşağıdaki gibi bir görüntü ile karşılaşacaksınız.Bu ekranda yapmak istediğiniz seçenebilirsiniz.Biz kırmızı ile işaretlediğimiz bölüm ise ISO kalıp dosyalarını yazdırmak için kullanılmaktadır.Yani bilgisayarınızda kayıtlı bir iso dosyasını varsa DVD yada CD lerinize yazdırabilirsiniz.

CDBurnerXP
3-ISO kalıbı yazdıra dedikten sonra ise sizden hangi dosyanın yazdıralacağınız soracaktır.Sizde Gözat seçeneği ile ISO dosyanızı seçebilirsiniz.Daha sonra ise 2 numaralı bölümden veri doğrulama işlemi yapacaktır.Yani yazdırma işlemi bittikten sonra işlemi doğrulama yapacaktır.3 Numarada ise tamamlandıktan sonra isterseniz bilgisayarı otomatik olarak kapatabilir.

CDBurnerXP-indir
4-CD ve DVD lere yazıldığı gibi bazı CD/DVD ler silinebilir.Yani içindeki bilgileri silebilir ve üzerine tekrar yazabilirsiniz.Bu gibi durumlar içinde program içerisinde silme bölümü bulunmaktadır.Bu bölüm ile CD yada DVD nizi silebilirsiniz.

CDBurnerXP-nedir
5-Yazdırma işlemi için yapılan işlemleri kaç dakika kaldı,yüzde kaçı tamamlandı vb bazı bilgileride program yardımıyla görebiliyorsunuz.

cd-dvd-yazdirma-programi

Önceki İçerikTelefondaki İnterneti Bilgisayara Nasıl Bağlarım
Sonraki İçerikAndroid Telefonlarda Google Chrome Geçmişi Temizleme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz