C Vitamini Eksikliğinde Görülen Hastalıklar

0
4035
C Vitamini Eksikliğinde Görülen Hastalıklar

C vitamini şüphesiz vücudumuzun en gerekli ve ön önemli vitamin ihtiyaçlarından bir tanesidir. Aklınıza gelip gelmeyecek pek çok hastalıkların nedenleri altından c vitamini çıkabilmektedir. Neredeyse vücudumuzun A’dan Z’ye tüm yapısal organlarımızın ortak tedavi edicilerinden bir tanesidir. Bu kadar övdüğümüz bu yegane c vitamini gerçek anlamda vücudumuzdan eksik ettiğimizde kısa zamanda etkilerini hissedebiliriz.

Hastalıklar kısmına giriş yapmadan önce bir kaç bilgiden daha bahsedelim. Öncelikle C vitamini vücutta üretilen bir vitamin değildir. Üstüne üstlük depolanan bir vitamin de değildir. Bu nedenden ötürü C vitamini tedarikçisi besinleri asla ve asla hayatımızdan çıkarmamamız gerekir. Hatta o besinleri hayat dostunuz olarak bile ilan edebilirsiniz. Vücudun sağlık adı altında en ve en önemli besinlerinden bir tanesi olduğunu belirttiğimize göre eğer ki bu dediklerimizi dikkate almazsanız neler ile karşılaşabileceğinize aşağıdaki yazımızla bir göz atalım.

C vitamini eksikliği ile öncelikle ağız ve çevresinde yaralar ile karşılaşabilirsiniz. Ağız içi ya da dışında açılan yaralar ile baş başa kalabilirsiniz. Bu durumda en yakın manav ya da pazardan takviye etmeli ve sağlığınızı eski güzel günlerine kavuşturabilirsiniz. C vitamini eksikliğinde karşılaşabileceğiniz belki de en büyük problemlerden bir tanesi de kronik derecede yakalanabileceğiniz İskorbüt hastalığıdır. Bu hastalık semptomları vücudunuzda eklem ağrılarına sebebiyet verebilir. Bir sabah uyandığınızda eklemleriniz ve kaslarınızın ağrıları ile uyanıyor olabilirsiniz. Ya da herhangi ciddi bir kaza geçirmediğiniz halde vücudunuzda morarmalar ile karşılaşabilirsiniz. Özellikle bu vitaminin yaralar üzerindeki esrarengiz iyileştirme formülünden mahrum kaldığınızı düşünecek olursak, var olan yaralarınızın çok daha kolay kanayabilme ihtimaline de her geçen gün daha da yaklaşacağınızı aklınızdan çıkarmamanız gerekir.

C vitamini özellikle mevsimsel geçişlerde yakalanacağınız grip ya da soğuk algınlığına karşı birebirdir. Vücuda girebilecek olan virüslere karşı en etkili savaşçıdır. Vücut içerisinde demir emilimini arttırmaya yardımdı olur. Böbrek üstü bezlerde bulunan kortikosteroid hormonlarının oluşumu için önemli bir ihtiyaçtır. Antioksidan bir özelliği bulunduğundan dolayı, serbest radikallerin karşısına siper alarak onlara karşı koruyucu bir etkiye sahiptir. Dokuların birbiri ile olan bağlarının en önemli etkenlerinden olan kollojenin sentezi üzerinde tartışılmaz bir rolü bulunmaktadır. Vücut içerisinde bulunan ufak kılcal damarlar üzerinde dayanıklılık sağlayacak etkilere sahiptir. Vee tabi nedense en son aklımıza gelen ama en önemlileri arasında yer alan dış bedenimizin yani cildimizin pürüzsüzlüğünü gölgeye düşürmeyecek bir etkiye de sahiptir.

Yukarıda biraz yararlarına giriş yapmış gibi olduk. Belki başlığa ters geldiğini düşünebilirsiniz. Ancak yukarı paragrafta okuduğunuz tüm yararların bir anca tek bir vitamin tarafında tersine döndüğünü düşünürseniz ciddiyetin farkına varacağınızı düşünüyorum. Hele ki şu cümleden sonra noktayı koysak hiç fena olmaz. C vitamini eksikliği vücuttaki diğer vitaminlerin vücuda girdiğinden itibaren onların etkili olması ve faydalı olabilmesindeki en büyük etken yine c vitaminidir.

Önceki İçerikAirties Air 5650 Modem Arayüz Şifresi
Sonraki İçerikElektrikler Gitse Bile Telefonlar Nasıl Çalışmaya Devam Eder?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz