Citation Flow – Trust Flow Nedir?

0
1727

Google gibi arama motorları, günümüzde konu internet olduğu zaman insanların akıllarına ilk gelen siteler oluyor. İnsanlar milyonlarca farklı konu ile alakalı kelimeleri bu arama motorlarına yazarak sonuçlara göre farklı sitelere giriş yapıyorlar. Bunu bilen site sahipleri de kendi internet sitelerini buna göre hazırlamaya özen gösteriyorlar. Böyle olunca da şimdilerde pek çok farklı internet sitesi buna göre hazırlanmış farklı kavramları insanların karşılarına çıkarmaya başladılar. Bunlardan bir tanesi citation flow. Alıntılama puanı olarak da adlandırabileceğimiz citation flow için internet sitesinin alacağı referanslar, içeriklerin kalitesi, internet sitesine bağlı olarak gelen sayfaların kendi sayfalarına güçlü referans getirmesi ile bu puan oluşmuş oluyor.

Youtube, Google, Facebook, Twitter gibi en fazla beğenilen ve kullanılan internet sitelerinin citation flow puanı, çok fazla kullanıcısı olduğu için ve bu kullanıcıların siteleri aktif olarak kullandığı için yüksektir. Bu puanı yükseltmek isteyen kullanıcıların çok fazla kullanıcısı olan internet sitelerine reklam vermeleri, kaliteli içerikleri olan sitelerde kendileri ön plana çıkardıktan sonra internet sitelerinin bağlantısını verebilirler. Güvenli akış olarak da bilinen Trust Flow da ise kullanıcılar kendi internet siteleri için güvenlik link akışı sağlamalıdır. Alt yapı bakımından güçlü, temel sayfaları güvenilir kaynaklardan link akışının sağlanmasının sonrasında güvenilir olan akışlara sahip komşu siteler üzerinden güvenli bir şekilde yayın akışı sağlanmış olacaktır.

Ortaya çıkan Trust Flow verileri yapılacak analizler sonrasında 1’den 100’e kadar puanlandırılmaktadır. Rakamlar ne kadar yüksek olursa internet sitesini trust flow akışı da o kadar yüksek olacaktır. İnternet sitesini SEO bakımından istenilen oranlara çıkartmak isteyen kişilerin Trust Flow’a dikkat etmesi önemlidir. Çünkü Google, bu konuda internet sitesinin sahip olduğu güvenlik oranına göre siteyi sıralama içerisinde en uygun yere koyacaktır. Google üzerinden internet sitesinin yeterli oranda güvenli olduğunu ispatlanmaması sonrasında ise diğer SEO konularına dikkat edilmiş olmasına rağmen istenilen sonuçlar ortaya çıkmayacaktır. Bundan dolayı da öncelikli olarak internet sitesinin Trust Flow puanı öğrenilmeli, sonrasında da bu puanın yükselmesi adına çalışmalar yapılmalıdır.

Önceki İçerikYeni kimlikleri almak için gerekenler
Sonraki İçerikNevruz Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz