Bireysel Emeklilik Sistemi Nedir

0
1312
Caucasian couple taking picture outdoors

Bireysel emeklilik sistemi neredeyse artık her bankanın yada sigorta şirketinin müşterilerine sunduğu faydalı bir hizmettir diyebiliriz .Kişinin minimum ödeme şekliyle kendini emekli etmesi diyebiliriz. Ülkemizde genel olarak bilinen yöntem ise bağkur ya da sgk üzerinden emeklilik sistemidir. Tabi son zamanlarda ise en çok kullanılan sistem ise bankaların sunduğu bireysel emeklilik sistemidir. Bireysel emeklilik sistemi kısaltması ise BES olarak kullanılmaktadır. Bu sisteminde avantajları ve dezavantajları bulunmaktadır. Bizde sizler için Bireysel emeklilik sistemi yani BES’în faydalarını ve zararlarını anlatmaya çalışacağız.

Bireysel emeklilik sistemine kimler dahli olabilir yada kimse kullanabilir.
Bireysel emeklilik sistemi son düzenlemeler ile isteyen herkes kullanabilir ve yararlanabilir. Daha önceden bu sistem bağkurlu olanlar yada olmayanlar için gibi durumlar olasa da artık bu sistemden herkes istediği gibi yararlanabiliyor.

Bireysel emeklilik sisteminden ayrılma durumunda kesintiler olur mu ?
BES sisteminin en kötü yanlarından biriside ve kullanıcıların düştü zor durumlardan biriside sistemden ayrılma durumunda paranın bir kısmının kesintiye uğraması ve alamamanız olacaktır.Örnek olarak sisteme giriş yaptıktan 2 yıl sonra ayrılmak isterseniz paranızın fon getirilerinde ya da anaparadan çeşitli kesinler olabiliyor ve buda kullanıcıların bu sistemden uzak durmasına neden olabiliyor.

Bireysel emeklilik sistemi üzerinde ne zaman emekli olunur?
BES işlemlerinde ise başka bir kural ise 10 yıl ve 56 yaş kuralıdır. 10 yıl sonrasında çeşitli fon getirilerinden ve devlet desteklerinden yararlanabilse de, tam bir emeklilik programı ve desteklerin tamamı için 56 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir. 10 yıl sonrasında çeşitli fon getirilerinden ve devlet desteklerinden yararlanabilse de, tam bir emeklilik programı ve desteklerin tamamı için 56 yaşın doldurulmuş olması gerekmektedir.

Bireysel emeklilik sistemlerinde devlet desteği nasıl oluyor.
Son yapılan ve karşınıza çıkan bilgilerde olduğu gibi bireysel emeklilik sistemlerinde devlet katkısı olarak yüzde 25 bir bölüm bulunmaktadır .Bu yüzde 25 lik katkı payı tamamen sistemde kalma süresi ile alakalıdır. Bu katkı için belirli bir süre zarfına tabi tutularak olmaktadır. Bu durum ise ilgili bakanlıklar ve müsteşarlıklar denetimde olmaktadır.

Önceki İçerikUzun Süre Bilgisayar Kullananlar İçin Sağlık Önerileri
Sonraki İçerikDünyanın En Tehlikeli Sürüngenleri Nelerdir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz