Bilgisayarımın Özelliklerini Nasıl Öğrenebilirim

2
1963

Bilgisayarımızın Arka Planında Çalışan Programları Kapatmak msconfig

Bilgisayarınıza ait sistem özelliklerini öğrenmek istiyorsanız ister bilgisayarınızdaki uygulamalarla istersenizde daha kapsamlı bir araştırma için farklı gelişmiş uygulamalar kullanabilirsiniz.Şimdi ilk olarak bilgisayardan bu özelliklere nasıl bakabilirim onu öğrenebilirim.

Bu özellikleri öğrenmek için bilgisayarıma sağ tıklayalım ve özellikler dedikten sonra karşımıza çıkan pencereden bilgisayarınıza ait belli başlı özellikler çıkacaktır.Bunlar İşlemci,işletim sistemi,ram gibi bilgilerdir.
bilgisayar_özellikleri

Daha fazla bilgi öğrenmek istiyorsanız ise Bilgisayarınızın özelliklerini öğrenmenin bir diğer yolu ise DirectX Tanı Aracıdır. DirectX Tanı Aracını açmak için Başlat – Çalıştırdan dxdiag yazın. Karşınıza aşağıdaki ekran benzeri bir pencere çıkacaktır.

directx

Tabi bu bilgiler size yetmiyor olabilir.Bunun için ise farklı programlar kullanabilirsiniz.Bu programların başında Cpu-Z programı gelmektedir.Eğer daha farklı bir program istiyorsanız Advanced SystemCare programına ait eklentiler ilede bu özellikleride öğrenebilirsiniz.

sistem_özellikleri

Önceki İçerikMustafa Kemal Atatürk hangi cephelerde savaşmıştır?
Sonraki İçerikDisk Dosya Birleştirme Araçları
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

2 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz