Bilgisayara Android Nasıl Yüklenir

4
3216

Android Nedir?
Google, Open Handset Alliance ve özgür yazılım topluluğu tarafından geliştirilen ve linux tabanlı olarak mobil cihazlara ve cep telefonlara yüklenebilen açık kaynak kodlu dünyada en çok kullanılan mobil yazılımdır.Özellikle son zamanlarda birkaç model hariç tüm telefonlara yüklendiğini görmekteyiz.Bildiğiniz gibi İphone ve Nokia serilerine yüklenmemektedir.Yani bunların dışında tüm cihazlara yüklenmektedir.

Şimdi ise android işletim sistemi bilgisayarlara yüklenebilmektedir.Bu konuda ise Live olarak nasıl kurulum yapılır yada bilgisayara nasıl yüklenir onu göreceğinz ve istediğiniz yüklemeyi yapabilir ve android ile denemeler yapabilirsiniz.

Şimdi ise yeni bir durum var yani denemek için yenibir işletim sistemi kullanmak istiyorsanuz bunu illa bilgisayarıza format atıp kullanmanız gerekmez.Yani Wmware Workstation isimli programı yada sanal bir cihaz oluşturma programı ile istediğiniz işletim sistemini bilgisayarınıza format atmadan kurabilir ve deneyebilirsiniz.Bizim kullandığımız program deneme sürümü olan Wmware Workstation programıdır.Daha sonra ise android güncel sürümü olan 4.3 versiyonunu bilgisayarımıza indiriyoruz.Android güncel sürümünü buradan indiriniz.

Tabi illakide Wmware Workstation programına ihtiyacınız yok.Bu kurulum için live olarak bir usb belleğe android işletim sistemini yükleyip kullanabilirsiniz.Bunun için ise Unetbootin programı ile usb ye yüklediğiniz işletim sistemi için yükleme gerçekleştirebilirsiniz.
android-bilgisayara-yüklemek

İlk seçenekte olan Live Cd olarak çıkan bölümüne geldiğinizde enter tuşuna basınız ve bilgisayar nasıl bir android telefon kurulumu yapılıyor ise o şekilde işlemlere başlayacaktır ve bilgisayarınız açıldığında androidi deneme şansınız başlayacaktır.Yükleme işlemi yapmak istiyorsanız ise aşağıdaki yönergelere uymanız gerekmektedir.Aşağıdaki resimler Workstation olmadan usb ile yükleme yapmak isteyenler içindir.

Burada C ve D hangi bölümleri kullanıyorsanız buradan seçebilirsiniz.
android-x86-hard-disk

Android 4.0 X86 PC versiyonu diğer işletim sistemleri ile beraber çalışabilir,bunun için ise Do Not Format seçeneğini seçmeniz gerekir.Sıfırdan bir kurulum yapmak istiyorsanız ise ext3 seçilmelidir.Fat32 olarak seçerseniz ise hatalı işlem olarak karşımıza çıkabilir.

android-x86-format1

Boot edilecek aygıtın android yüklü bir alan olmasını isteyip istemedğinizi soracaktır ve cevap evet olarak olursa açılışta direk android X86 versiyonu ile açılacaktır.
windows açılması için /grub/menu.lst içine windows boot kelimelerinin elle eklenmesi gerekiyor.

android-x86-boot1

Bu işlemden sonra 4.3 kurulum bağlayacaktır.
android-x86-kurulum

Son olarakda yeniden başlatmanız gerekecek ve android-X86 ile başlaması egrektiğini söylecektir.

android-x86-kurulum-sonu

Önceki İçerikGoogle Chrome Tarayıcı Ayarları Nasıl Sıfırlanır? Videolu Anlatım
Sonraki İçerikWindows Hatalarını Nasıl Düzeltebilirim
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

4 YORUMLAR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz