Bel ve Sırt Ağrılarına Bitkisel Çözümler

0
1382

manyetikbelkorsebelagri.jpg

Bel ve sırt ağrılarını bedensel faaliyet ve pozisyonlarla giderebileceğimiz gibi, bazı bitkisel çözümlerde bulabilmek mümkün.

Bel ve sırt ağrılarını gidermek için kullanabileceğimiz bitkileri ise şöyle sıralayabiliriz.

Kırmızıbiber: Kırmızıbiber çok etkili bir ağrı kesici olan kapsaikin içerir. Kapsaikin o kadar güçlüdür ki çok küçük bir miktarı bile en güçlü analjeziklerin aktif maddesini oluşturur. Ayrıca kırmızıbiber vücudun kendi doğal ağrı kesicisi olan endorfin’ in salgılanmasını tetikler. Ve yine kımızıbiber yine ağrı kesici olan salisilatlar içerir.

Söğüt: Söğüt kabuğu bol miktarda salisilat içerir. İyi bir ağrı kesici olan aspirin’ de salisilat içeren bitkisel maddelerden yapılır. Söğüt bir bitkisel aspirindir. Sögüt kabuğunu çay olarak tüketebilirsiniz. Aspirine karşı alerjiniz var ise bitkisel aspirinleride kullanmamanız gerekir.

Nane: Nane’ de bulunan mentol bel ve sırt ağrılarına neden olan adale gerginliklerini yumuşatır. Yine lavanta ve kişnişte bulunan kafur bel sırt ağrıları için faydalıdır.

Bitkisel yağlar: Bitkilerden elde edilen yağlarla yapılan tedavi bel ve sırt ağrılarına neden olan adale spazmlarını bastırmada çok etkilidir.
Adaçayı, biberiye, kekik gibi bitki yağları adale gevşetici etkisi olan timol ve karvakrol açısından oldukça zengindir.

Bir başka güçlü adale çözücü bileşik ise borneol ve bonil asetattır. Bu iki bileşik bakımından zengin bitkiler ise kakule, biberiye ve adaçayı’ dır.

Bütün bunlara ek olarak kullanılabilecek birkaç bitki yağı daha vardır. Huş, lavanta, karabiber, adaçayı, zencefil ve mercanköşk yağı.

Bütün bu bitkisel yağlar haricen kullanılır. Yani bu yağlar kesinlikle içilmez. Ağrı olan bölgeye sürülerek masaj şeklinde uygulanır.

Önceki İçerikSuna Dumankaya Saç Bakımı Kürü
Sonraki İçerikAhmet Maranki’den Bronşite ve Basura çözüm…
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz