Asus ZenFone 6 Format Atmak

0
1554

Bilgisayarlarda olduğu gibi mobil cihazlarda da kullandığı işletim sistemini sıfırlama ve formatlama gibi bir işlem uygulamayabiliriz.Bunun nedeni ise zamanla yavaşlayan işletim sisteminin biraz daha hızlanması yada ilk günkü gibi kullanmayı sağlamamız diyebiliriz.Yüklediğimiz uygulamaların ve oyunları sildiğimiz zaman telefonda kalan parçaçıklarının telefonu yavaşlatmasıyla telefonumuza sıfırlama işlemi yapabiliriz.

Peki bu sıfırlama işlemi nasıl yapılır
İlk olarak dikkat etmemiz gereken nokta telefonumuzda önemli bilgilerimiz varsa mümkünse yedeklemeniz gerekmektedir.Yani telefonumuzun bir yedeğini almanız gerekiyor.Aksi halde herşey silinecektir.

Diğer bir durum ise telefonumuzun şarj durumudur.Bu işleme başlamadan önce telefonumuzun şarjını kontrol ederseniz sizin için daha iyi olacaktır.Telefonunuz şarjı en az yüzde 50 olarak başlamanzıda fayda var.Akside halde işlemi başladıktan sonra kapanma gibi bir durum olursa kalıcı arızalar oluşabilir.

1-İlk olarak telefonu kapatınız.
2-Kapalı telefonda Ses Yükseltme tuşu ve Açma tuşuna basınız.
3-Telefon açıldıktan sonra ve Asus logosu görüldükten sonra tuşları bırakınız.
4-Ses alatma tuşu ile Ractory Reset menünesünü seçini ve açma tuşuna basınız.
5-Ekranda Android logosu çıktıgında Ses Azaltma + Ses Açma tuşlarına basınız.
6-Ses Azaltma ve Açma tuşları ile wipe data factory reset bölümüne geliniz.
7-Yes yani açma tuşu ile Reboot System Now bölümüne gelerek işlemi tamamlayınız.

Bu arada hiçbir tuşa basmayınız ve telefonu kapatmaya çalışmayınız.İşlem kısa bir süre sonra bitecek ve fabrika ayalarına dönmüş olacaktır.

Önceki İçerikAsus ZenFone 5 Format Atmak
Sonraki İçerikAsus Zenfone 5 Formatlama Nasıl Yapılır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz