Asus Telefonlara Nasıl Format Atılır?



0
1998
asus telefonlara nasıl format atılır

Asus Telefonlara Nasıl Format Atılır

Günümüzün özel ve tercih edilen telefon markalarından olan Asus, çok kullanılmasının yanında bazı sorunların da yaşanmasını beraberinde getiriyor. Akıllı telefonlarda internetin en hızlı şekilde kullanılması ve çeşitli uygulamaların telefonlara kolayca indirilmesi zamanla telefonun hızını düşürmekte ve eski verimliliğini kaybettirmektedir. Bu yüzden telefona zaman zaman format işlemi uygulanmakta. 
Asus marka telefonunuza format işlemi uygulamak için öncelik olarak tüm verilerinizi yedekleyin daha sonra şarjınızın yüzde ellinin üzerinde olduğundan emin olun. Ardından gerekli adımları takip ederek telefonunuzu sıfırlayabilirsiniz. Öncelik olarak fabrika ayarlarını denemeniz cihazınızın sağlığı için daha iyi olacaktır. Fabrika ayarlarına döndükten sonra sorununuz hala devam ediyorsa da mecburen format işlemi uygulayacaksınız.

Fabrika ayarları için ilk olarak menüden ”Ayarlar” kısmına gelin ”Yedekle ve Sıfırla”yı göreceksiniz. Daha sonra ”Fabrika Ayarlarını Sıfırla”ya dokunun. Karşınıza gelen ”Telefonu Sıfırla”yı da tıkladıktan sonra telefonunuz ilk günkü hızlı haline dönecektir. Eğer tuşlar yardımı ile telefonunuzu sıfırlamak istiyorsanız cihaz üstünde yer alan donanım tuşları ile telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürebilirsiniz. Format işlemi için takip etmeniz gereken adımlar işe şu şekilde: İlk olarak telefonunuzu kapatın. Cihazınızda yer alan ”Ses Yükselt” tuşuna bir süre basın. Bir yandan da”Açma” tuşuna basın. Karşınıza ”Boot” ifadeleri gelene kadar basmaya devam edin. Ardından ”Ses Azalt” tuşundan yardım alarak ”Factory Reset”i tıkladıktan sonra ”Açma” tuşuna basın. Telefonunuz yeniden başlatılacak ve yenilenmiş olarak daha hızlı işlev görecektir.

 İşletim sisteminiz android 5 ise telefon sıfırlama işlemi için telefonunuzu kapatın. ”Ses Yükselt” tuşuna basarken ardından ”Açma” tuşuna basmalısınız. Karşınıza bir ekran gelecek. Bu sırada tüm işlemleri yapmayı bırakın. ”Normal Boot” seçeneği çıktıktan sonra ”Ses Azalt” tuşuna dokunun. ”Recovery Mode”u gördükten sonra ise ”Açma” tuşuna basmanız gerekiyor. Bu dakikada telefonunuz yeniden başlayacaktır. Yatık şekildeki android robotunu gördükten sonra ”Açma” ve ”Ses Yükselt” tuşuna basın. Wipe data factory reset’i seçtikten sonra ”Açma” tuşuna tekrar basın. Ardından ”Yes” ve ”Açma” tuşuna tıklayın. Reboot system now’u seçtikten sonra, ”Açma”yı tıklayın. Bu şekilde format işleminiz gerçekleşmiş olacaktır.

Not : Bu yapılan işlemlerden sonra telefonunuzda bulunan tüm bilgiler silinecektir ve hiçbir şey kalmayacaktır.Eğer mümkünse cihazda bulunan bilgilerinizin mutlaka bir yedeğini alınız.Diğer bir durum ise işlemlere başlamadan öncede mutlaka cihazınızın şarj durumunu kontrol ediniz ve işleme yüzde 50 şarj ile başlamalısınız.

Önceki İçerikFacebook Messenger’da Okundu Bilgisi Nasıl Kapatılır?
Sonraki İçerikiPhone ile Yüklü Gelen Uygulamalar Nasıl Silinir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz