Apple Kimliği Şifresi Değiştirme İşlemi

1
3897

icloud-sifresi-hatirlatma
Artık hayatımızda dijital dünyada en önemli kural şifreler ve şifrelerimizi unutmamak diyebiliriz.Yani bilgisayarlarımızda,akıllı telefonlarımızda bile şifreler olduğu için herhangibir unutma durumunda hatalı girme durumunda bilgilerimiz silinebilir ve sorunlar yaşayabiliriz.Bunun dışında ise şifre konusunda diğer düşmanlarımız ise bilgisayar korsanları diyebiliriz.Son zamanlarda yaşanan Apple İcloud kazasından sonra şifrelerin önemi dahaçok arttı diyebiliriz.Bu gibi durumlar için ise belirli aralıklarda şifrelerimizi yenilemek yada değiştirmek gerekebilir.

Peki kullandığımız iphone,imac,macbook gibi cihazların şifrelerini değiştirmek istersek yada şifreyi unuttuysak ve yeni şifre almak istersek neler yapabiliriz.

İlk olarak şunu unutmayınız şifrenizi değiştirmek istiyorsanız ilk hesabınızı açarken farklı bir mail adresi vermelisiniz yada gizli soru ve cevap kısmını doldurmanız gerekmektedir.Eğer mail adresi vermediyseniz ve mail hatırlatma yoluyla açmak isterseniz sıkıntı yaşayabilirsiniz.

apple-kimligini-unuttum-sifre
Yukarıda anlattığımız gibi ve görseldeki gibi buradan istediğiniz gibi şifre hatırlatma işlemini seçebilirsiniz.Mail yada güvenlik sorusu ile yanıtlama yaparak işleme devam etmelisiniz.Eğer mail yoluyla hatırlatmayı seçerseniz aşağıdaki gibi bir kullanıcı adı bölümü gelecektir.

apple-kimligini-unuttum
Siz kullanıcı adını yazdıktan sonra ise mail adresinize bir mail gidecek ve şifre sıfırlama işlemini bu şekilde devam ettireceksiniz.

apple-sifresi
Son aşama olarak ise şifre linkine tıklamanız gerekmektedir.Bu işlemden sonra size yeni şifrenizi girmenizi isteyecektir.Şifreniz farklı karakterde olması gerekmektedir ve bir adet büyük harf içermelidir.

sifre-sifirlama-nasil-yapilir

Bu aşamadan sonra şifre değiştirme işlemi bitecektir ve şifrenizi kullanabileceksiniz.Tabi farklı durumlarda olabilir.Mesela şifre hatırlama için gereken bilgileri hatırlamıyorsanız internette küçük bir arama yaparak şifre problemini ortadan kaldıracak firmalar bulabilirsiniz.

Önceki İçerikiCloud Şifresini Unuttum Ne Yapmalıyım?
Sonraki İçerikFacebook Güvenilir Kişi Nedir?
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz