Apple İphone Modellerinde Pin Kodu Nasıl Değiştirilir?

0
9172

Bildiğiniz gibi ülkemizde belirli başlı birkaç gsm operatörü bulunmaktadır.Cihaza takacağınız hat için ise belirli güvenlik önlemleri bulunmaktadır.Bu güvenlik önlemlerinden ilki ise hatta tanımlı olan pin kodudur.Pin kodu hattınızın açılması için belirlenen 4 haneli bir şifredir.Bu şifre aktif halde ise telefona taktığınız zaman giriş için belirlenen şifre girildikten sonra kullanılmaya başlar ve hatalı giriş yaparsanız hat kilitlenir.

Peki iphone model cihazlarda pin kodu nasıl değiştirilir yada değiştirmek için neler yapılmalıdır onu görelim…

SIM PIN’inizi açma veya kapatma

iPhone’unuz varsa Ayarlar > Telefon > SIM PIN seçeneğine gidin. iPad’iniz varsa Ayarlar > Hücresel Veri > SIM PIN seçeneğine gidin.
SIM PIN’inizi açın veya kapatın.
İstenirse, SIM PIN’inizi girin. Daha önce hiç kullanmadıysanız, operatörünüzün verdiği saptanmış SIM PIN’i girin. Saptanmış SIM PIN’i bilmiyorsanız tahmin etmeye çalışmayın. Operatörünüzün müşteri hizmetleri sayfasını veya kablosuz planınızla birlikte gelen belgeleri kontrol edin. Doğrudan operatörünüze de başvurabilirsiniz.
Bitti’ye dokunun.

iphone-pin-kodu-degistirme1

SIM PIN’inizi unuttuysanız veya bilmiyorsanız

Hiçbir zaman SIM PIN veya PUK kodunu tahmin etmeye çalışmayın.* Yanlış tahmin ettiğinizde SIM kartınız kalıcı olarak kilitlenebilir ve yeni bir SIM karta ihtiyacınız olabilir. Aygıtınız bilmediğiniz bir PIN veya kod sorarsa şunları yapmanız gerekir:
Size SIM kartı veren operatörle iletişime geçin. Hangi operatörü arayacağınızı bilmiyorsanız SIM kartı çıkarın ve kartta operatörün adı veya logosu olup olmadığını kontrol edin.

Operatörünüzden saptanmış SIM PIN veya PUK kodunu kullanarak SIM kartınızın kilidini açmanıza yardım etmesini isteyin.
SIM kartınızın kilidini SIM PIN veya PUK kodunu kullanarak açamıyorsanız veya “PUK hakkı kalmadı” uyarısı alıyorsanız yeni bir SIM kart isteyin.

Önceki İçerikFallout Shelter Bilgisayara Nasıl İndirilir?
Sonraki İçerikTürk Telekom Ek İnternet Paketi Nasıl Alınır
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz