Apple İphone İmei Sorgulama

1
49258

İphone İmei Sorgulama İmei numarası, her Iphone marka telefonda bulunan, şahsi o telefona özel bir kimlik numarasıdır. Kişisel kimlik kartlarında, ülkeler arası pasaportlarda nasıl ki, her bireye özel tanımlayıcı bir seri numara varsa, dünya üzerinde bulunan bir milyonu aşkın Iphone marka telefonun da her birisinin kendisine ait kimlik numarası vardır.

Apple Iphone İMEİ Numarası Ne İşe Yarar?

Her Apple marka telefona özel olan İMEİ numarası, telefonunuzun hangi ülkeye kayıtlı olduğunu, lisansının olup olmadığı gibi durumların belirlenmesini sağlar. Lisans ilgili telefonun İMEİ numarasına kaydedilir. Ayrıca, telefonunuzun çalınması, kaybolması gibi durumlarda, mevcut İMEİ numaranızı sorgulatıp, cihazınıza erişim imkânı sağlayabilirsiniz. Apple telefonunuzun garanti kapsamında olup olmadığını, satış izinlerini de yine İMEİ numarasını sorgulayarak öğrenebilirsiniz. Bunun için yandaki bağlantıya tıklayarak=> https://checkcoverage.apple.com/tr/tr/ “Donanım seri numarası” yazan yere İMEİ numaranızı, aşağıda bulunan resimdeki harfleri lütfen kodu girin bölümüne yazıp, devam düğmesine tıklayarak sorgulamanızı gerçekleştirebilirsiniz.

İphone İmei Sorgulama

Telefonunuzun Ayalar bölümüne gidin. Buradan, Genel yazısını tıklayın. Genel bölümünde bulunan Hakkında bağlantısına tıkladığınızda cihazınızın IMEI/MEID ve ICCID gibi numaralarını görebilirsiniz. Ayrıca, telefonunuzun sim haznesinin üzerindeki tepede ilgili telefonun İMEİ numarası yazacaktır. Eğer telefonunuz sizde değilse, İMEİ numarasını ürünün orijinal ambalajından teyit edebilirsiniz. Ürün kutusunun barkodunda İMEİ numarası yazacaktır.

iphone-imei-sorgulama

IMEİ MSISDN Sorgulama

   Aldığınız Iphone marka telefonunuzun, GSM hattınız ile eşleşip eşleşmediğini sorgulamak için yapmanız gereken tek şey https://www.turkiye.gov.tr/imei-msisdn-eslesme-sorgulama adresine gitmektir. Burada açılan sayfanın İMEİ no kısmına, cihazınızda yazan İMEİ numaranızı, MSISDN No kısmına başında sıfır olmadan telefon numaranızı girmeniz yeterli olacaktır. Bu sorgulama ile ilgili telefonun bir numaraya kayıtlı olup olmadığı öğrenilebilir.

IMEİ Numarasının Türkiye’de Kayıtlı Olup Olmadığını Sorgulama

Yapmanız gereken tek şey, https://www.turkiye.gov.tr/imei-sorgulama adresine giderek, İMEİ numaranızı ve görseldeki güvenlik kodunu girip, “Sorgulama” düğmesine basmanızdır. Durum kısmında “Imei Numarası Kayıtlı” ibaresi, ilgili Iphone marka telefonun Türkiye’de kayıtlı olduğunu göstermektedir. Kaynak kısmı, nasıl kaydedildiği, marka/model kısmı, Iphone’nun modelini belirtmektedir. Cihaz kayıtlı değilse, kullanımı konusunda sıkıntılar doğuracağından böyle cihazların satın alınmaması gerekir. Ayrıca güvenilir olmayan kaynaklardan alınan telefonların mutlaka İMEİ sorgularını yapın.

Önceki İçerik2016-2017 Açık Öğretim Lisesi Kayıt ve Sınav Tarihleri
Sonraki İçerikUydunet Şifre Değiştirme
Günün 12 Saatini kesinlikle Bilgisayarları ve Telefonu ile geçiren ve Film ve Müzik dinlemekten hiç bıkmayan arada sırada fotoğraf çeken sıradan biri diyebiliriz.

1 Yorum

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz